The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe stel ik mijn GoPro HERO 7 Black in?

De GoPro HERO 7 Black heeft ten opzichte van de voorgaande modellen een aantal nieuwe functies. Wil jij het beste resultaat behalen met je nieuwe action camera? In dit artikel lees je hoe je de camera gemakkelijk instelt. Bekijk ook de ondersteunende video.

Stap 1: start de camera

Voordat je aan de slag gaat met je GoPro stop je de geheugenkaart en accu erin. Hiervoor haal je de camera uit het frame. Je trekt het klepje aan de bovenkant van het frame omhoog. De ingang voor de geheugenkaart en accu zit aan de onderkant van de camera. Je houdt het knopje ingedrukt en schuift het klepje opzij. Wanneer je de geheugenkaart en accu hebt geplaatst, druk je op de mode knop. De camera gaat nu aan.

Stap 2: stel de camera in

Datum, tijd en taal instellen

Als je de camera aan zet word je welkom geheten. Je kunt een voorkeurstaal instellen. De Nederlandse taal is helaas nog niet beschikbaar. Kies dus een andere taal die je goed beheerst. Vervolgens stel je de datum en tijd van vandaag in. Als je dit gedaan hebt vraagt de camera of je een tour door de instellingen wilt. Dit is handig om de camera te leren kennen. We raden je dan ook aan om deze tour te volgen.

Stap 3: formatteer je geheugenaart

Geheugenkaart formatteren

Door je geheugenkaart te formatteren wis je alle bestanden op de kaart. Hierdoor werkt hij zonder problemen met je camera. Zet eerst het apparaat uit. Dit doe je door de mode knop ingedrukt te houden. Haal de accu uit de camera en laat de geheugenkaart zitten. Wacht 10 seconden en stop de accu weer terug. Veeg op het scherm van boven naar beneden en klik op 'preferences'. Ga naar format SD card, klik op reset en tot slot op delete.

Stap 4: selecteer een bestandsformaat

Bestandsformaat selecteren

Met de GoPro HERO 7 Black fotografeer je in verschillende bestandsformaten. Welk formaat je kiest hangt af van de nabewerking. Wil je de gemaakte opnames uitgebreid bewerken, dan kies je voor het bestandsformaat RAW. Het nadeel hiervan is dat dit ongecomprimeerde formaat groter is dan het gecomprimeerde JPEG formaat. Je kiest voor JPEG wanneer je niet veel wilt nabewerken. Filmen doe je in MPEG4 formaat. Dit formaat kun je niet aanpassen.

Stap 5: kies het beeldformaat

Beeldformaat kiezen

Je kunt met deze action camera in verschillende beeldformaten filmen en fotograferen. Het grootste formaat is 4K met een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Niet elk beeldscherm kan deze resolutie weergeven, dit is goed om te controleren. Anders film je in Full HD 1080p. Dit beeldformaat is geschikt voor meerdere beeldschermen en kun je snel editen.

Stap 6: stel het aantal frame per seconde in

Frames per seconde

Een video is een serie foto's die snel achter elkaar afgespeeld worden. Het aantal frames per seconde bepaalt hoe vloeiend het beeld eruit ziet. Een video van 30 frames per seconde (fps) ziet er vloeiend uit. Voor slow motion beelden kies je een hogere frame rate. Ga bijvoorbeeld voor 4K met 60 fps. Om super slow motion video's te maken film je met de HERO 7 in Full HD met 240 fps. Deze vertraag je tot 8 keer.

Stap 7: download de GoPro Quik app

GoPro Quik app

Om je video's te bewerken gebruik je de GoPro Quik app. Hiermee monteer je jouw foto's en video's gemakkelijk en snel. Je voegt bijvoorbeeld muziek en creatieve filters toe. Vervolgens deel je de beelden direct met je familie en vrienden.

Manon
Artikel van:
Manon Videocameraspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.192 beoordelingen