The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jan

Hoe stel je de gevoeligheid van jouw laptop touchpad in?

Je bent bezig een verslag te typen en plots verplaats de muiscursor zich over het beeldscherm. Of je glijdt met je vinger over het touchpad, maar de cursor volgt je bewegingen niet of traag op. Deze problemen liggen aan de gevoeligheid van je touchpad. Gelukkig is deze in Windows 10 instelbaar en in dit artikel leggen wij je uit hoe je de touchpad gevoeligheid instelt en je problemen verhelpt.

Touchpad laptop instellen

Man gebruikt touchpad laptop.

In dit artikel leggen wij je uit hoe je de gevoeligheid van het laptop touchpad instelt. De volgende stappen bespreken wij:

  1. Touchpad instellingen openen.
  2. Cursorsnelheid instellen.
  3. Gevoeligheid touchpad instellen.

Stap 1: touchpad instellingen

Touchpad-instellingen openen in Windows 10.

Klik op het Windows (startmenu) icoon linksonder op de taakbalk. Typ vervolgens 'touchpad'. De zoekresultaten verschijnen en je klikt op de Beste overeenkomst, namelijk: Touchpad-instellingen.

Stap 2: cursorsnelheid instellen

De cursorsnelheid van het touchpad wijzigen in Windows 10.

In het Touchpad instellingen menu vind je 2 belangrijke opties. De eerste optie is de cursorsnelheid. De cursorsnelheid bepaalt hoe snel het muis icoon over je beeldscherm beweegt. Een hoge cursorsnelheid betekent dat het cursor icoon de bewegingen op het touchpad heel snel opvolgt. Beweeg de blauwe balk onder De cursorsnelheid wijzigen naar je gewenste voorkeur. Probeer op het touchpad of de cursorsnelheid je bevalt.

Stap 3: gevoeligheid van touchpad instellen

De gevoeligheid van het touchpad instellen.

De tweede belangrijke optie vind je onder Gevoeligheid van touchpad. Deze instelling bepaalt hoeveel het touchpad op je aanrakingen reageert. Een hoge gevoeligheid betekent dat een lichte aanraking al geregistreerd wordt. Heb jij soms het probleem dat je cursor ongewenst over het scherm beweegt tijdens het typen? Dan stel je de gevoeligheid van het touchpad het beste laag in.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen