The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Manon

Hoe stel je jouw GoPro HERO 8 Black in?

Voordat je aan de slag gaat met filmen, stel je de GoPro HERO 8 Black in. Je bepaalt bijvoorbeeld de videoresolutie of het aantal frames per seconde en je formatteert de geheugenkaart. Om het beste resultaat uit je GoPro te halen, leggen wij uit hoe je hem in 7 stappen instelt. Zo leer je jouw action camera ook snel kennen.

GoPro HERO 8 Black instellen in 7 stappen

Instellen GoPro HERO 8 Black

Als je gaat filmen met je GoPro HERO 8, stel je diverse instellingen in. Je leest hier hoe je dit doet en direct aan de slag gaat met je action camera.

  • Zet de camera aan
  • Stel de algemene instellingen in
  • Formatteer je geheugenkaart
  • Kies een bestandsindeling
  • Kies het beeldformaat
  • Selecteer de framerate
  • Download GoPro Quik

Stap 1: zet de camera aan

GoPro HERO 8 Black aanzetten

Als je gaat filmen met je GoPro HERO 8, heb je een geheugenkaart nodig waarop je de beelden bewaart. Deze stop je in het geheugenkaartslot aan de zijkant van de camera. Hier stop je ook de opgeladen accu in. Om het geheugenkaart- en accuslot te openen, trek je het hoekje van het klepje omlaag. Zitten de accu en geheugenkaart in je GoPro, dan zet je de camera aan. De aan-knop zit aan de andere zijkant van de actioncam.

Stap 2: stel de algemene instellingen in

Algemene instellingen HERO 8 Black

De camera start op en je kiest een voorkeurstaal. De Nederlandse taal is niet beschikbaar bij GoPro, Frans wel. Kies daarom voor een andere taal die je goed beheerst, bijvoorbeeld Engels. Hierna stel je de datum en tijd in. Als je klaar bent, vraagt de camera of je een tour wilt door de instellingen. Dit is handig om de camera snel onder de knie te krijgen. Daarom raden we je aan om deze tour te volgen.

Stap 3: formatteer je geheugenkaart

Geheugenkaart formatteren HERO 8 Black

Om je geheugenkaart volledig leeg te maken, formatteer je hem. Op die manier wis je alle bestanden die er eventueel nog op staan. Hierdoor werkt de geheugenkaart probleemloos in je GoPro. Veeg omlaag om naar het menu te gaan. Klik vervolgens op Preferences, Reset en ga naar Format SD Card. De action camera maakt je geheugenkaart nu helemaal leeg. Tip: controleer van tevoren of er geen belangrijke bestanden meer op je geheugenkaart staan.

Stap 4: kies een bestandsindeling

Bestandsformaat kiezen HERO 8 Black

Je hebt keuze uit verschillende bestandsindelingen. Dit heeft invloed op de nabewerking van je beelden. Wil je de beelden uitgebreid bewerken? Dan gebruik je voor je video's HEVC. Niet alle oudere apparaten kunnen deze bestanden aan. Als je geen risico wilt nemen, kies je voor H.264 + HEVC. Is je GoPro ingesteld op fotograferen, staan er verschillende icoontjes in beeld. Rechts in het midden selecteer je RAW om je beelden uitgebreid te bewerken in Photoshop of Lightroom.

Stap 5: kies het beeldformaat

Beeldformaat kiezen HERO 8 Black

Met de HERO 8 film je in verschillende beeldformaten of resoluties. Hoe hoger de resolutie, hoe gedetailleerder je video's. Het grootste formaat is 4K. Dit formaat heeft een resolutie van 3840 x 2160 pixels. Niet elk beeldscherm kan deze resolutie weergeven. Als jouw beeldscherm dat niet kan, film je in full hd 1080p. Deze resolutie is geschikt voor meerdere beeldschermen en is snel te editen.

Stap 6: selecteer de framerate

Framerate selecteren HERO 8 Black

Het aantal frames per seconde bepaalt hoe vloeiend jouw video's eruitzien. Hoe hoger het aantal frames per seconde, hoe vloeiender je opname. Ga bijvoorbeeld voor 60 frames per seconde in 4K resolutie. Als je voor full hd kiest, film je met de HERO 8 zelfs met maximaal 240 frames per seconde. Deze beelden zijn geschikt om te vertragen tot slow motion video's. Je vertraagt de opnames tot 8 keer.

Stap 7: download GoPro Quik

GoPro Quik downloaden HERO 8 Black

Als je klaar bent met filmen, bewerk je de video's in de GoPro Quik app. Je downloadt deze app in de Google Play Store of in de Apple Store. In de app monteer je de foto's en video's snel en gemakkelijk. Ook voeg je muziek toe en geef je de beelden een filter. Op die manier maak je bijvoorbeeld een aftermovie van je zomervakantie of wintersport. Je deelt de beelden direct via je sociale media.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.573 beoordelingen