The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Uhro

Hoe verbind je Philips Hue met een TP-Link Deco M9 Plus?

De Deco M9 is niet alleen een Multiroom wifi systeem maar ook een smart home hub. Je gebruikt dit systeem van TP-Link bijvoorbeeld in combinatie met Philips Hue. In dit artikel leggen we uit hoe je dit instelt.

De Deco M9 als smart home hub

Deco M9 smart hub

De TP-Link Deco M9 is naast wifi systeem ook een smart home hub. Dat betekent dat je slimme apparaten verbind met de stations van de M9. Zo koppel je apparaten aan elkaar en bedien je ze via de TP-Link app. De Deco ondersteunt Zigbee en is daardoor compatibel met veel verschillende smart home apparaten. De bekendste daarvan is Philips Hue.

Tref voorbereidingen

Voorbereidingen

Je koppelt de Deco M9 alleen met Philips Hue als je ook een Hue bridge hebt. Je verbindt deze via een kabel met een van de stations van Deco M9. Zorg dat de Bridge verbonden is met het internet. Je test dit door de lampen via de Philips app aan of juist uit te zetten.

Koppel je Philips Hue smart lampen

Lampen koppelen

Nu je Hue Bridge verbonden is met de Deco koppel je de lampen. Je doet dit door in de Deco app naar 'Slimme Apparaten', 'Lampen' en uiteindelijk 'Hue Lampen (Philips)' te gaan. Druk op de bridge op de 'Pair' knop en in de Deco app op 'Volgende'. De app gaat zoeken. Dit duurt enkele seconden. Zodra de lampen in de app verschijnen, druk je op 'Volgende'. Koppel nu een locatie aan de lampen. Sluit af door op 'Gereed' te drukken.

Bedien de lampen via je app

Bedienen met de app

Je bedient nu je Hue lampen vanuit de Deco app. Daarnaast koppel je de lampen aan andere slimme apparaten. Bijvoorbeeld smart plugs van TP-Link of ip-camera's. Doordat Deco weet waar je bent, laat je apparaten automatisch uitschakelen. Zo gaan al je lampen en smart plugs uit als je van huis gaat. Tegelijkertijd schakel je jouw ip-camera in.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 19.780 beoordelingen