The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Bob

Hoe vergroot of verklein je je simkaart?

Simkaarten zijn er in verschillende formaten. Wat nou als jouw simkaart een ander formaat heeft dan waarvoor jouw telefoon geschikt is? Dan zal de simkaart op de een of andere manier op maat gemaakt moeten worden. Hoe je dat doet, leggen we uit in dit artikel.

Je simkaart passend maken

Simkaart op maat maken

Niet elke simkaart past zomaar in elk toestel. Doorloop de volgende stappen om ervoor te zorgen dat jouw simkaart past:

  • Bekijk welk formaat simkaart je hebt
  • Verklein je simkaart of vergroot je simkaart

Welke formaten simkaart zijn er?

Formaten simkaart

Laten we beginnen bij het begin: welke formaten simkaart zijn er? Dit zijn er 3: mini, micro en nano. De formaten zijn eenvoudig te herkennen aan hoe groot het goudkleurige plaatje met contactpunten is ten opzichte van het plastic omhulsel. De 'gewone' mini simkaart is het grootst en heeft het meeste plastic. Micro is de middelste variant en de nano sim is de kleinste. Bij deze simkaart zit er maar een klein plastic randje omheen.

Help, mijn simkaart is te groot

Simkaart is te groot

Tegenwoordig zitten de meeste simkaarten in een soort mal. Je drukt daar het formaat simkaart uit dat je nodig hebt. Heb je een oudere simkaart? Die kan je op maat knippen, maar daar kan je je simkaart mee beschadigen. Neem in plaats daarvan contact op met je provider en vraag om een simkaart met het juiste formaat. Dat kost meestal tussen de 5 en 15 euro. Je weet dan wel zeker dat je je simkaart niet beschadigt.

Help mijn simkaart is te klein

Simkaart is te klein

Dit is relatief eenvoudig op te lossen door een adapter te gebruiken. Je plaatst je simkaart in zo'n adapter en het geheel past in je toestel. Er zijn verschillende adapters verkrijgbaar: van nano naar micro, van nano naar standaard en van micro naar standaard. Kortom, voor elk formaatprobleem is er een adapteroplossing.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.273 beoordelingen