The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Hoe werkt Apple TV samen met andere Apple apparaten?

Apple TV is een mediaspeler waarmee je films en series kijkt op je televisie. Maar ook je andere Apple apparaten werken goed samen met Apple TV. In dit artikel vertellen wij je hoe jouw Apple MacBook, iPhone, en Apple Watch samenwerken met je Apple TV en wat je allemaal met die samenwerking kunt.

Diavoorstelling vanaf iPhone

AirPlay synchrone weergave iPhone op Apple TV

Je vakantiefoto's laat je direct aan je familie zien als jij je iPhone met Apple TV koppelt. Via AirPlay stuur jij je foto's en video's moeiteloos door naar Apple TV. Je gebruikt je iPhone ook als afstandsbediening voor Apple TV. Dat scheelt weer een extra afstandsbediening op de salontafel. Wil jij je oma uitleggen hoe ze een app moet installeren? Spiegel dan je iPhone scherm naar Apple TV. Open het bedieningspaneel op je iPhone en klik op 'Synchrone weergave'. Je iPhone scherm is nu live zichtbaar op je televisie.

MacBook scherm delen op Apple TV

Apple TV scherm delen MacBook

Ook je MacBook sluit je gemakkelijk draadloos aan op Apple TV. Klik daarvoor op het AirPlay icoontje bovenin de werkbalk. Selecteer jouw Apple TV en je scherm wordt op je televisie gespiegeld. Je gebruikt je televisie dus gemakkelijk als tweede scherm. Dat is handig als je bijvoorbeeld samen met je partner een vakantie gaat boeken en niet met z'n tweeën naar een klein scherm wil kijken.

Films pauzeren met Apple Watch

Apple TV films pauzeren op Apple Watch

Met Siri spoel je een film op Apple TV gemakkelijk een stukje terug als je iets niet goed verstaan hebt. Praat jij nou niet graag tegen je afstandsbediening, dan kan dit ook op je Apple Watch. Op je Apple Watch verschijnen tijdens de film een pauze/play knop en een vooruit- en terugspoelknop. Hiermee pauzeer je gemakkelijk je film om extra popcorn te pakken, of spoel je terug als je iets niet goed verstond. Ook pauzeer jij je Apple TV muziek met Apple Watch.

Gamen op Apple TV

Apple TV gamen met Apple Arcade

Apple TV biedt toegang tot de gameservice Apple Arcade. Deze service vind je ook in de App Store op je iPhone of iPad. Het biedt toegang tot tientallen games. Valt je iPad halverwege je favoriete game uit? Dan speel je gerust verder op Apple TV. Met de meegeleverde afstandsbediening navigeer jij door alle levels. Je sluit ook gerust je favoriete controller aan op Apple TV voor de ultieme game-ervaring.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen