The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Andrea

Hoe kies je een hometrainer?

Je wilt een hometrainer kopen, maar je weet niet welke bij jou past. Dat kan, want er zijn veel verschillende soorten hometrainers om uit te kiezen. Ben je een beginnende sporter die af en toe gaat trainen, of ga je fanatiek elke dag fietsen? Wij helpen je graag met het maken van de juiste keuze.

Een hometrainer kiezen

Hometrainer kiezen

Stel jezelf de volgende vragen om de juiste hometrainer te vinden.

  • Hoe vaak ga je trainen?

  • Wil je een hometrainer of fitness fiets?

  • Wil je interactief trainen?

  • Heb je een ergometer nodig?

  • Heb je een blessure of ben je slecht ter been?

Hoe vaak ga je trainen?

Hometrainer basisklasse

Af en toe

Wil je beginnen met sporten, maar zie je jezelf niet meerdere keren per week op de hometrainer zitten? Dan ga je voor een basisklasse hometrainer. Deze hometrainers hebben een beperkt aantal weerstandsniveaus en beschikken vaak niet over technische snufjes, zoals een app verbinding. Ook is de bouwkwaliteit van instapmodel hometrainers lager dan bij andere hometrainers, waardoor je ze niet meer dan 2 uur achter elkaar gebruikt.

Hometrainer middenklasse

Regelmatig

Wil je jouw conditie langzaam opbouwen met wekelijkse trainingen? Kies dan voor een middenklasse hometrainer. Deze hometrainers hebben een ruime hoeveelheid weerstandsniveaus en ingestelde programma's. Ook hebben deze hometrainers een zwaarder vliegwiel dan basisklasse hometrainers, waardoor de trapbeweging soepeler aanvoelt.

Hometrainer topklasse

Fanatiek

Train je meerdere keren per week of deel je de hometrainer met meerdere personen? Dan is een topklasse hometrainer een goede keuze. Deze hometrainers hebben een hoge bouwkwaliteit, waardoor je ze met gemak meerdere uren per dag gebruikt. Je breidt de trainingsmogelijkheden uit als je de hometrainers met een app verbindt.

Wil je een hometrainer of een fitness fiets?

Hometrainer of fitness fiets

Fietsen op een hometrainer is anders dan op een wielrenfiets. Wil je het gevoel van een wielrentraining nabootsen? Dan moet je voor een fitness fiets gaan. Op een fitness fiets zit je namelijk verder voorovergebogen, net als op een racefiets. Ook beschikt een fitness fiets over een doortrapsysteem, wat natuurlijker aanvoelt en de trainingsintensiteit omhooghaalt.

Wil je interactief trainen?

Hometrainer apps

Bij veel hometrainers verbind je een applicatie via bluetooth. Hiermee breid je de trainingsmogelijkheden uit en krijg je meer inzicht in je trainingsresultaten. Ook kun je met bepaalde apps interactief trainen. Je volgt dan routes over de hele wereld of je krijgt begeleiding van professionele trainers. Sporten met een app is fijn als je niet weet hoe je een training samenstelt of als je snel verveeld raakt.

Heb je een ergometer nodig?

Ergometer hometrainer

Een ergometer is een weerstandscontrolesysteem. Tijdens de training zie je precies hoeveel kracht je levert, uitgedrukt in wattage. Of stel een vast wattage in, zodat je altijd dezelfde hoeveelheid kracht moet leveren. Dit is handig als je moet revalideren en jezelf niet mag overbelasten. Ook als fanatieke sporter kun je een ergometer gebruiken. Je stelt bijvoorbeeld een zwaardere wattage in, zodat het net lijkt alsof je met tegenwind fietst. Zo maak je jouw training realistischer.

Heb je een blessure of ben je slecht ter been?

Hometrainer revalideren

Als je last hebt van blessures, zoals pijnlijke knieën of slechte heupen, dan kan trainen op een hometrainer lastig zijn. Een ligfiets hometrainer is dan een betere optie, omdat je je gewrichten minder belast. Ook heeft een ligfiets een rugleuning, waardoor je stabieler zit tijdens de training. Dit is fijn als je wat ouder en slechter ter been bent.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.186 beoordelingen