The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Caitlin

Welke hometrainer is geschikt voor ouderen?

Wanneer je slecht ter been bent of last hebt van blessures, train je graag in een veilige en gecontroleerde omgeving. Een hometrainer is dan een goede oplossing. Je traint eenvoudig vanuit huis en bepaalt zelf de weerstand en snelheid. Hieronder lees je waarom het in deze situatie belangrijk is om een hometrainer aan te schaffen met een lage instap, ergometer en verstelbaar zadel.

Lage instap

Lage instap hometrainer

Wanneer je ouder wordt, ben je vaak minder mobiel dan normaal. Daarom kan het ook moeilijk zijn om op of af te stappen. Bij een hometrainer met een lage instap is hier rekening mee gehouden. Doordat de trappers van de hometrainer een stuk lager zijn, hoef je je benen niet extra op te tillen om te gaan zitten. Zo komt er minder druk op de gewrichten en spieren. Na een training stap je ook weer gemakkelijker van het fitnessapparaat af.

Ergometer

Ergometer hometrainer

Bij een hometrainer met een ergometerfunctie train je op wattage. Dit betekent dat je ziet hoeveel vermogen jij op dat moment levert. Met een ergometer stel je precies in hoe zwaar je wil trainen. Zo train je exact op je persoonlijke behoefte en weet je zeker dat je niet te licht of te zwaar traint. Zo voorkom je overbelasting. Doordat je lichaam de juiste weerstand krijgt, wordt het makkelijker om je conditie te verbeteren.

Verstelbaar zadel

Verstelbaar zadel hometrainer

Tijdens het fietsen is een goede houding belangrijk. Je wil natuurlijk niet dat je later een blessure krijgt van een verkeerde houding. De beste houding heb je op een zadel dat zowel verticaal als horizontaal te verstellen is. Zo pas je niet alleen de afstand tot de trappers aan, maar bepaal je ook de afstand tot het stuur. Een comfortabele zithouding zorgt er bovendien ook voor dat je gemotiveerd blijft om te trainen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen