The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Uhro

Hoe voorkom je dat jouw kind verkeerde websites bezoekt?

Kinderen zijn steeds vaker online te vinden: op hun eigen telefoon of tablet of op de gezinslaptop. Als ouder controleer je niet altijd wat ze bezoeken. Daardoor liggen gevaren op de loer. In dit artikel leg ik je uit hoe je er met een slimme router voor zorgt dat je kinderen veilig internetten.

Schadelijke websites blokkeren

Schadelijke sites blokkeren

Kinderbeveiliging op internet begint bij het blokkeren van schadelijke websites. Als ouder wil je niet dat je kind ineens gewelddadige of seksgerelateerde websites bezoekt. Op een router met ouderlijke controle stel je in wat voor soort websites je kind wél en zeker niet mag bezoeken. Op geavanceerde routers, zoals Multiroom wifi systemen, regel je dit zelfs in per apparaat, zodat je puberdochter net iets meer sites bezoekt dan je 8-jarige zoon.

Hoe werkt parental control op een router?

Parental control

Hoe je als ouder sites blokkeert voor je kind is verschillend per router. Zo kijken sommige routers naar steekwoorden in de titel en blokkeren ze sites terwijl je er naartoe surft. De meeste routers werken echter met een zwarte lijst. Hierin stel je websites in die je kind niet mag bezoeken. Dat hoef je niet altijd helemaal zelf te doen. Vaak kun je veel sites per categorie uitsluiten dankzij een ingebouwde blacklist.

Voorkom virussen en hackaanvallen

Router met virusscanner

Door het downloaden van een verkeerd bestand of het openen van een verkeerde mail kan je computer besmet raken met een virus. Een foutje op internet is zo gemaakt. Zeker omdat kinderen minder goed inschatten wat de gevaren zijn. Een router met ingebouwde virusscanner beschermt alle apparaten op je netwerk tegen besmetting door virussen of tegen een hackaanval. Zo gaan jij en je kinderen met een gerust hart online.

Veilig internetten voor kinderen instellen

Veilig internetten voor kinderen instellen

Hoe je precies instelt welke sites je kinderen mogen bezoeken en welke niet is per router verschillend. Bij moderne Multiroom wifi systemen stel je dit bijvoorbeeld eenvoudig in via een smartphone app. Zo voeg je moeiteloos sites toe aan je persoonlijke zwarte lijst of zet je een extra ingebouwde lijst aan.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 16.842 beoordelingen