The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Gijs

Hoe wijzig ik de slaap- en sluimerstand instellingen van mijn laptop?

Je wilt de instellingen van de slaap en sluimerstand van je laptop wijzigen, bijvoorbeeld omdat je je laptop nu te snel vindt overschakelen naar de slaapstand. Hieronder leg ik uit hoe je dit doet.

Stap 1: Open Energiebeheer

Energiebeheer op een Windows 10 laptop.

Klik op het Windows logo, links onderaan in je scherm. Typ energiebeheer en klik de optie Energiebeheer aan.

Stap 2: Open de schema-instellingen

Schema instellingen op een Windows 10 laptop.

Je hebt nu de energiebeheerschema's van je laptop voor je. Klik op de optie De schema-instellingen wijzigen bij het dikgedrukte energiebeheerschema. Dit is namelijk het schema dat op dit moment van toepassing is op je laptop.

Je ziet nu een overzicht met de instellingen van je energiebeheerschema. Klik op de blauwe link met Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.

Er opent een venster met alle geavanceerde instellingen voor jouw schema. Ga op zoek naar de optie Slaapstand en klap deze open door op het plusje te drukken.

Stap 3: Wijzig de schema-instellingen

Schema instellingen wijzigen op een Windows 10 laptop.

Door nu op het plusje te drukken naast Slaapstand na en Sluimerstand na bepaal je zelf na hoeveel minuten je laptop in de slaap of sluimerstand overschakelt. Vul je onder Slaapstand na en Netstroom bijvoorbeeld 0 minuten in, dan zal je laptop nooit in slaapstand gaan wanneer deze aangesloten is op een stopcontact.

Wanneer je tevreden bent met de instellingen klik je op OK. Je hebt nu de instellingen voor de slaap en sluimerstand gewijzigd.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.855 beoordelingen