The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Zo onderhoud je jouw De'Longhi koffiemachine

Wanneer je lang plezier wilt beleven aan jouw koffiemachine, is het belangrijk dat je 'm goed onderhoudt. Hier lees je welke stappen je uitvoert om de hygiëne en de levensduur van de machine te waarborgen.

Voorkom kalkaanslag

Delonghi waterfilter gebruiken om kalkaanslag te voorkomen

Waterfilter plaatsen

Kalk is een echte boosdoener voor jouw koffiemachine; de leidingen raken hierdoor verstopt, de kans op storingen neemt toe en de koffiesmaak verslechtert. Daarom is het belangrijk om een waterfilter in het waterreservoir te plaatsen. Hiermee filter je kalk, lood en andere deeltjes uit kraanwater. Zo voorkom je kalkaanslag en zal de koffiesmaak ook verbeteren.

  • Vervang het waterfilter één keer in de 2 maanden

  • Nodig: DeLonghi Waterfilter

Delonghi koffiemachine ontkalken om kalkaanslag te verwijderen

Koffiemachine ontkalken

Naast het gebruik van een waterfilter dien je de koffiemachine ook te ontkalken. Het waterfilter houdt namelijk niet al het kalk tegen. Hoe vaak je dit doet hangt af van de waterhardheid en met welke regelmaat je de koffiemachine gebruikt. Het kan zijn dat jouw De'Longhi vanzelf een melding geeft wanneer het ontkalken nodig is.

  • Ontkalk de koffiemachine één keer in de 4 maanden
  • Nodig: DeLonghi Ontkalker 500ml

Reinig de uitneembare onderdelen grondig

delonghi zetgroep reinigen

Zetgroep reinigen

De zetgroep van jouw De'Longhi koffiemachine reinig je wekelijks. Dit doe je door de zetgroep uit de machine te halen en 'm grondig af te spoelen onder de kraan met lauw water. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddel, dat is niet goed voor de werking van de de zetgroep. De ruimte waar je de zegroep hebt uitgehaald reinig je ook. Je zult zien dat hier veel koffieresten achterblijven. Het handigst is om dit met een stofzuiger voorzichtig op te zuigen.

  • Reinig de zetgroep één keer per week
  • Geen reinigingsmiddel nodig
delonghi melkreservoir reinigen

Melksysteem reinigen

Achtergebleven melkresten veroorzaken nare bacteriën in jouw koffiemachine. Het gaat stinken en voor je het weet onstaat er schimmel. Daarom dien je na iedere zetbeurt het melksysteem door te spoelen. Daar bovenop is het belangrijk om iedere week het melksysteem grondig te reinigen met melksysteemreiniger.

  • Reinig het melksysteem na ieder gebruik
  • Nodig: DeLonghi Melkreiniger 250ml

Welk onderhoudsmiddel is geschikt voor mijn De'Longhi?

Gebruik onderhoudsmiddelen van delonghi eigen merk

De onderhoudsmiddelen van De'Longhi zijn geschikt voor alle modellen van De'Longhi. Uiteraard zijn er ook onderhoudsmiddelen van b-merken te koop. We raden je aan om de onderhoudsmiddelen van De'Longhi zelf te gebruiken. Zo weet je zeker dat je jouw koffiemachine op de juiste manier reinigt, zonder de machine te beschadigen. Ook voorkom je zo dat de garantie op de koffiemachine vervalt, wegens het gebruik van ongeschikte reingingsmiddelen.

Volg de instructies uit de handleiding

Hoe je ieder onderdeel precies reinigt, verschilt per koffiemachine. Pak daarom de handleiding erbij. Hierin staat stap voor stap beschreven welke handelingen je uitvoert om ieder onderdeel van jouw koffiemachine op de juiste manier te reinigen.

Iris
Artikel van:
Iris Koffiemachinespecialist.

© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 12.849 beoordelingen