The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Iris

Hoe onderhoud je jouw De'Longhi koffiemachine?

Wanneer je lang plezier wilt beleven aan jouw De'Longhi koffiemachine, is het belangrijk dat je 'm goed onderhoudt. Achterstallig onderhoud is namelijk in de meeste gevallen de oorzaak voor het ontstaan van defecten en storingen. Hier lees je welke onderdelen je reinigt, zodat je de hygiëne en de levensduur van de machine waarborgt.

Onze tips

De'Longhi koffiemachine reinigen

Om jouw De'Longhi in goede conditie te houden, zijn er 4 onderdelen die je regelmatig moet reinigen:

  1. Melksysteem spoelen (elke dag) en reinigen (elke week)
  2. Zetgroep reinigen (elke week)
  3. Waterfilter plaatsen (elke 3 maanden)
  4. Leidingen ontkalken (elke 4 maanden)

LatteCrema-systeem reinigen

Melksysteem delonghi reinigen

Achtergebleven melkresten veroorzaken nare bacteriën in jouw koffiemachine. Het gaat stinken en voor je het weet ontstaat er schimmel. Daarom spoel je na iedere zetbeurt het LatteCrema-systeem door. Daar bovenop is het belangrijk dat je iedere week het melksysteem grondig reinigt met de De'Longhi Eco Multiclean. Je gebruikt de De'Longhi Eco Multiclean ook om de buitenkant van je machine schoon te maken om je machine weer te laten blinken.

  • Nodig: De'Longhi Eco Multiclean 250ml

Zetgroep reinigen

Delonghi zetgroep reinigen

De zetgroep van jouw De'Longhi koffiemachine reinig je wekelijks. Dit doe je door de zetgroep uit de machine te halen en 'm grondig af te spoelen onder de kraan met lauw water. Gebruik absoluut geen schoonmaakmiddel, dat is niet goed voor de werking van de de zetgroep. De ruimte waar je de zetgroep uithaalt, reinig je ook. Je zult zien dat hier veel koffieresten achterblijven. Het handigst is om dit met een stofzuiger voorzichtig op te zuigen.

Waterfilter plaatsen

Delonghi waterfilter plaatsen

Kalk is een echte boosdoener voor jouw koffiemachine; de leidingen raken hierdoor verstopt, de kans op storingen neemt toe en de koffiesmaak verslechtert. Daarom is het belangrijk om een waterfilter in het waterreservoir te plaatsen. Hiermee filter je kalk, lood en andere deeltjes uit kraanwater. Zo voorkom je kalkaanslag en verbeter je de koffiesmaak.

  • Nodig: De'Longhi Waterfilter

Leidingen ontkalken

Delonghi ontkalken

Naast het gebruik van een waterfilter, is het ook nodig om de koffiemachine te ontkalken. Het waterfilter houdt namelijk niet al het kalk tegen. Hoe vaak je dit doet, hangt af van de waterhardheid en met welke regelmaat je de koffiemachine gebruikt. Grofweg is dit elke 3 maanden. De meeste De'Longhi machines geven vanzelf een melding zodra het ontkalken nodig is.

  • Nodig: DeLonghi Ontkalker 500ml

Tip: service aan huis

DeLonghi service aan huis

Is er ondanks het door jou verrichte onderhoud toch iets stuk gegaan? Geen zorgen, want dan komt De'Longhi bij jou aan huis om jouw koffiemachine te repareren. Fijn, want zo zit je nooit lang zonder koffie. Om defecten te voorkomen, is het ook mogelijk om een uitgebreide onderhoudsbeurt uit te laten voeren door De'Longhi. Hoe dit precies werkt lees je hier:

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen