The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Leonie

Advies over inbouw barbecues

Zelf een buitenkeuken bouwen van hout of steen? Deze maak je compleet door een inbouw bbq op gas in te bouwen. Zo leef en kook je het hele zomerseizoen buiten in luxe. Bouw je de gas barbecue zelf in? Stel jezelf dan een aantal vragen voordat je een gas bbq koopt. Wij zetten deze vragen voor je op een rij zodat jij de beste inbouw barbecue voor in jouw luxe buitenmeubel kiest.

1. Waar let je op als je een gas barbecue inbouwt?

Inbouw barbecue

We gaan hier niet in op hoe je een buitenkeuken bouwt. Wel helpen we je met de juiste dingen rekening te houden wanneer je een gasbarbecue inbouwt. Kun je de onderstaande 4 vragen met 'ja' beantwoorden? Dan is jouw inbouw bbq juist geplaatst.

 1. Past de inbouw gas bbq qua afmeting in mijn buitenkeuken?
 2. Houd ik rekening met ruimte voor een gasaansluiting?
 3. Houd ik rekening met ruimte voor een gasfles?
 4. Staat de bbq waterpas in het meubel?

2. Barbecueën op lpg gas of aardgas?

Butaan- of propaangas (lpg gas) komt uit gasflessen die je op je bbq aansluit. Op aardgas barbecue je zoals je dat in je keuken doet. Je sluit de gasleiding uit je huis aan op de inbouw bbq en hij is klaar voor gebruik. Nadeel van aardgas is dat wanneer je de inbouw bbq eenmaal hebt aangesloten op je gasleiding, je de bbq niet meer kunt verplaatsen. Let op: de meeste inbouw bbq's hebben alleen een gasaansluiting voor butaan- of propaangas.

Gas aansluiten

Butaangas of propaangas

 • Sluit je op alle inbouw bbq's aan.
 • Je kunt de buitenkeuken nog verplaatsen.
 • Extra ruimte nodig voor de gasfles.
 • Moet je eens in de zoveel tijd hervullen.
 • Gebruik is duurder dan aardgas.

Aardgas

 • Gebruik is goedkoper dan lpg gas.
 • Aardgas is altijd beschikbaar.
 • Geen extra ruimte nodig voor een gasfles.
 • De buitenkeuken kun je niet meer verplaatsen.
 • Niet iedere inbouw bbq heeft een aardgas aansluiting.

3. Wat is de beste inbouw barbecue voor jou?

Inbouw barbecues

Een inbouw barbecue op gas heeft bijna dezelfde eigenschappen als een buitenkeuken op een onderstel. Het verschil spreekt voor zich: een inbouw bbq plaats je in een zelfgemaakt buitenmeubel en een buitenkeuken gebruik je los. De vragen die je jezelf moet stellen om de beste inbouw bbq voor jou te vinden, komen dus bijna overeen met die van een buitenkeuken. Advies voor de aanschaf van een buitenkeuken (en dus een inbouw bbq) vind je hier.

4. Ik wil een inbouw barbecue met zijbrander

Inbouw barbecue met zijbrander

Dat kan. Alleen schaf je inbouw bbq's en zijbranders los van elkaar aan. Deze bouw je los van elkaar in en hebben ieder hun eigen gasaansluiting. Vandaar dat je een inbouw zijbrander altijd los koopt. Voor het inbouwen van een losse zijbrander moet je jezelf dezelfde vragen stellen als voor het inbouwen van een gasbarbecue.

5. Hoe zet je een inbouw bbq op lpg gas aan?

Gasflessen

Gas barbecues op propaangas of butaangas gebruik je alleen met een aangesloten gasfles. Er zijn meerdere gasflessen geschikt voor je gas barbecue. Lees hier welke gasfles je nodig hebt voor jouw gas bbq en hoe je een gasfles aansluit.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.570 beoordelingen