View Coolblue in English? |
Geschreven door Caitlin

Advies over inbouw koelkasten

Bij het uitzoeken van een nieuwe inbouw koelkast moet je je 2 dingen afvragen: Welke nismaten moet mijn inbouw koelkast hebben? En welk deurscharniersysteem heb ik nodig? Krijg jij nu al jeuk van deze "technische" termen, maak dan gebruik van de Coolblue inbouwservice. Je oude koelkast wordt uitgebouwd en je nieuwe koelkast wordt waterpas met de rest van je keukenkastjes in de nis geplaatst. Het enige wat jij moet doen is de inbouw koelkast met de juiste afmetingen kiezen én je voordeur open doen voor de Coolblue bezorgers.

1. Hoe kies ik de juiste nismaten?

Onderbouw en 1-deurs

  1. Meet nauwkeurig de hoogte op van de nis: de binnenkant van de ruimte.
  2. Meet nu ter controle de nisbreedte en nisdiepte op. Deze maten zijn gestandaardiseerd, maar er kunnen nog kleine verschillen zijn tussen verschillende inbouw koelkasten.
  3. Vink in de keuzehulp de juiste nishoogte aan.
  4. Controleer op de productpagina of de door jouw opgemeten nismaten overeenkomen met die van je nieuwe inbouw koelkast. De nismaten vind je in de specificaties en op de inbouwtekening.

Inbouw koel-vriescombinatie Wanneer je op zoek bent naar een inbouw koel-vriescombinatie, meet dan de hoogte van de onderste meubeldeur. Lees in onderstaand artikel stap voor stap hoe je dit precies doet. Controleer of deze afmeting overeenkomt met de specificatie "Hoogte onderste deurpaneel" op de productpagina van jouw inbouw koelkast. Wanneer deze klopt, passen de onderste en bovenste deurpaneel netjes op je inbouw koelkast. Let hier goed op anders krijg je de deur van je nieuwe inbouw koel-vriescombinatie niet open!

2. Hoe kies ik het juiste scharniersysteem?

Deur-op-deursysteem koelkast

Er zijn twee soorten scharniersystemen voor inbouw koelkasten. Bij een deur-op-deursysteem monteer je de meubeldeur direct op de koelkast, terwijl het sleepdeursysteem 2 scharnieren heeft. We raden aan hetzelfde scharniersysteem te kiezen. Heb je een deur-op-deursysteem, dan kun je niet overstappen naar een koelkast met sleepdeursysteem.

3. Welke energieklasse moet mijn koelkast hebben?

Energiezuinige koelkasten

Een koelkast staat altijd aan en verbruikt daarom ook veel energie. De energiekosten van je koelkast per jaar vind je in de specificaties op de productpagina of kun je ook zelf berekenen. De formule hiervoor vind je in onderstaand artikel. Het verschil tussen een koelkast met energieklasse A+ of A+++ kan op jaarbasis enkele tientjes schelen.

4. Welke extra functies wil ik in mijn inbouw koelkast?

Extra functies koelkasten

Koop jij vaak verse groente en fruit, kies dan een koelkast met een vershoudlade. Die houdt de luchtvochtigheid op peil, zodat je appels en paprika's niet uitdrogen en lekker knapperig blijven. Stel jij het ontdooien van je diepvries ook altijd uit totdat je de vrieslades bijna niet meer open krijgt? Neem dan een koelkast met No Frost: je hoeft dan nooit meer te ontdooien.

Bezorging en installatie

Bezorging koelkast

Bezorging en plaatsing

Inbouw koelkasten worden van maandag tot zaterdag bezorgd tussen 7.30 en 22:00 uur. Wanneer je je bezorging hebt geplaatst, ontvang je een e-mail in de nacht voor de bezorgdag met het verwachte aflevertijdvak. Je kan niet zelf een tijdvak kiezen. Een half uur voor de bezorging word je altijd gebeld, of ontvang je een sms-bericht.

Deur laten omdraaien

De meeste koelkasten openen naar rechts. Is de draairichting naar rechts niet handig in jouw keuken? Dit kun je aanpassen, wanneer de deur omdraaibaar is. Controleer dit in de specificaties op de productpagina. Coolblue kan ook de deur voor je omdraaien bij de bezorging. Deze service kun je aanvinken bij je bestelling op de productpagina en kost €29,99. Wanneer je gebruik maakt van de Coolblue inbouwservice is dit gratis.

Caitlin
Artikel van:
Caitlin
Koelkastspecialist.