The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Esther

Hoe installeer je een eTiger S3b-S en S3b-SV alarmsysteem?

Met het eTiger alarmsysteem beveilig je je huis tegen ongewenste gasten. Het alarm gaat af, jij krijgt een waarschuwing en de mensen die op de hoogte gebracht moeten worden krijgen ook bericht. Superhandig dus! Hoe je het alarmsysteem precies installeert, lees je hier.

In het kort

Voor welk systeem? eTiger S3b-S en S3b-SV alarmsystemen
Hoe lang ben je bezig? Ongeveer een half uur
Wat heb je nodig? Een eigen simkaart, je mobiele telefoon en het eTiger alarmsysteem

Ontgrendel je simkaart

simkaart ontgrendelen

Voor het bedieningspaneel heb je een eigen simkaart nodig, deze is niet meegeleverd. We raden aan om een simkaart te nemen met een abonnement met onbeperkte sms-berichten en en 1 of 2 beluren of onbeperkt bellen. Als je tegoed op is, ontvang je geen notificaties meer. De simkaart mag niet beveiligd zijn. Om dit te testen plaats je de simkaart in je telefoon, ga je naar de instellingen en controleer je of deze ontgrendeld is. Er past alleen een normale simkaart in het bedieningspaneel, dus geen micro- of nano-simkaart. Een micro- of nano-simkaart vergroot je eventueel met een adapter.

Plaats de simkaart

Simkaart plaatsen

Open het batterijcompartiment aan de achterkant van het bedieningspaneel. Er zit een speciaal klepje over de simkaartsleuf die je eerst open moet schuiven om de simkaart te plaatsen. Schuif dit klepje opzij, plaats de simkaart en schuif het klepje weer terug. Let erop dat je de simkaart plaatst op de manier zoals aangegeven staat op de afbeelding.

Het bedieningspaneel inschakelen

Het bedieningspaneel inschakelen

Sluit de AC-adapter aan op de aansluiting in het batterijencompartiment achterop het bedieningspaneel en steek de adapter in het stopcontact. Zet daarna de schakelaar eronder op 'on' en sluit de klep. Bel vervolgens de simkaart van het bedieningspaneel om te controleren of er voldoende signaal is. Heb je contact? Toets dan op je telefoon '1234#' in en sluit af met een '1'. Het systeem schakelt in als er voldoende signaal is. Schroef daarna de wandsteun aan de muur en bevestig het bedieningspaneel hierop. Voor een langere levensduur van het bedieningspaneel plaats je dit op een donkere, koele en droge plaats.

Krijg je geen contact of krijg je de voicemail? Dan heb je onvoldoende signaal. Controleer of de simkaart er goed in zit en of deze de juiste maat is. Check ook of de simkaart niet beveiligd is met een pincode. Dit controleer je zoals beschreven in stap 1. Heb je nog steeds geen bereik? Verplaats het bedieningspaneel dan naar een plek waar je beter bereik hebt.

De taal instellen

Controleer of het icoon met de 3 balkjes iedere 2 seconden knippert. Als het icoon iedere seconde knippert, is het alarmsysteem nog op zoek naar een netwerk.

De taal van het bedieningspaneels staat standaard ingesteld op Engels. Je wijzigt de taal naar Nederlands door '0005' naar het bedieningspaneel te sturen via een sms. Het bedieningspaneel stuurt je dan een bericht terug ter bevestiging met 'Ok'.

Registreren

Registreren

Registreer de telefoonnummers van de personen die een waarschuwing moeten krijgen wanneer het alarm afgaat. Stuur '6' in een sms naar het telefoonnummer van de simkaart in het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel stuurt je dan: 'SMS: 1, 2, 3, 4.'. Kopieer deze sms en vul de telefoonnummers in achter de cijfers. Sms-berichten aan het bedieningspaneel mogen geen spaties of andere tekens bevatten. Let dus op dat je geen spatie tussen '1.' en het telefoonnummer plaatst. Stuur deze sms vervolgens terug naar het bedieningspaneel. Het bedieningspaneel antwoordt weer met 'Ok'.

Registreren accessoires

Accessoires alarmsysteem

Registreer nu de bewegingsdetectoren, de deur-/raamcontacten, de afstandsbediening en de NFC-tags. Open van de bewegingsdetectoren en de deur-/raamcontacten eerst de behuizing en verwijder de beschermstrippen om de batterijen te activeren.

Om een accessoire toe te voegen toets je eerst de toegangscode in op het bedieningspaneel en druk op de verbindingsknop. Zet vervolgens de accessoire binnen 15 seconden aan. Je hoort 1 piep als het accessoire is geregistreerd. Hoor je 2 piepjes? Dan is het accessoire al geregistreerd. Om de afstandsbediening aan te zetten druk je binnen de 15 seconden op een willekeurige knop, bij de bewegingsdetector druk je op de knop achterop en bij het deur-/raamcontact scheid je de 2 delen van elkaar.

Om tijd te besparen is het ook mogelijk om de accessoires te registreren via de website van eTiger. Dit doe je door naar de 'connection assistent' te gaan op de pagina 'support'.

NFC-tag

NFC-tag

Een NFC-tag, ook wel RFID-tag genoemd, brengt door middel van radiogolven contactloos informatie over. NFC staat voor 'near field communication' en heeft doorgaans een bereik van ongeveer 10 centimeter. Verbind de NFC-tag door op het bedieningspaneel de toegangscode in te voeren, op de verbindingsknop te drukken en vervolgens de tag voor de blauwe cirkel van het bedieningspaneel te houden. Als je 1 piep hoort, is de tag geregistreerd. Met de NFC-tag schakel je het alarmsysteem uit en open je de elektronische deurvergrendeling. De NFC-tag is ook ideaal om aan je kind mee te geven. Je geeft de tag een bepaalde naam en zodra jouw kind thuiskomt, ontvang je een sms op het 1e sms-nummer dat staat geregistreerd. Hierdoor weet je precies wanneer jouw kind veilig thuis is gekomen.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 16.361 beoordelingen