The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Welke iPhone 11 bedien je prettig met een hand?

De meeste mensen besturen hun telefoon met 1 hand. Bij sommige telefoons gaat dit makkelijker dan bij andere. In dit artikel leggen we je uit hoe je erachter komt welk formaat het beste bij jou past en welke iPhone uit de iPhone 11 reeks het prettigst in de hand ligt.

Duimbereik

Apple iPhone 11 Pro duimbereik

Als jij je telefoon met 1 hand bedient, gebruik je daar je duim het meest voor. Als je een Apple iPhone 7 of 8 hebt kun je makkelijker bij de bovenste apps op je beginscherm. Met een grotere iPhone 11 Pro Max gaat dat al wat lastiger. Om je te helpen het juiste formaat iPhone te vinden, hebben we in kaart gebracht hoe ver je per toestel horizontaal en verticaal op het scherm komt met je duim. We noemen dit het duimbereik.

Handige visual

Apple iPhone 11 visual

Op de afbeelding hiernaast zie je drie verschillende iPhone modellen van klein naar groot: iPhone 11 Pro, iPhone 11 en iPhone 11 Pro Max. Op het scherm zie je 4 kleuren vlakken. Het donkerblauwe vlak waar een 'S' in staat, is het deel van het scherm waar mensen met kleine handen goed bij kunnen met hun duim. Mensen met een gemiddelde handgrootte reiken vaak tot het middenblauwe vlak waar de 'M' in staat. Heb je, vind je zelf, grote handen? Dan is de kans groot dat jij tot het bovenste, lichtblauwe vak komt met je duim. Het grijze gebied helemaal bovenaan de schermen is voor elk formaat hand moeilijk bereikbaar.

Grootte van je hand

Apple iPhone 11 grootte hand

Hoe ver jouw duim reikt op het scherm van Apple iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max is afhankelijk van hoe groot jouw hand is. Heb je een kleine hand, dan kies je waarschijnlijk eerder voor het kleinste toestel uit de reeks, de iPhone 11 Pro. Deze telefoon ligt prettiger in de kleine hand dan de grote iPhone 11 Pro Max variant. Bedenk voordat je een nieuwe iPhone voor jezelf uitkiest dus in welke categorie jouw hand valt: klein, gemiddeld of groot. Vrouwenhanden vallen vaak in de categorieën klein en gemiddeld, mannenhanden vaker in de categorieën gemiddeld en groot.

Toch bij de bovenkant van je scherm kunnen

Apple iPhone 11 Pro Max bovenkant scherm halveren

Heb je een kleine hand maar koop je toch liever een iPhone 11 Pro Max dan een iPhone 11 Pro? Er zijn handige trucs om toch bij de bovenste rij apps te komen op je beginscherm. Veeg omlaag vanaf de onderkant van het scherm om je scherm te halveren. Zo kan je alsnog met 1 hand bij de bovenste apps. Ook je toetsenbord halveer je gemakkelijk. Houd in het toetsenbord het wereldbolletje ingedrukt. Er verschijnen nu 3 icoontjes van een toetsenbord. Kies het rechtericoontje. Je toetsenbord is nu gehalveerd en gemakkelijker te bedienen met alleen je rechterhand.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.831 beoordelingen