The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Dewy

Advies over iPhone Xs & iPhone Xs Max

Apple iPhone Xs is de opvolger van iPhone X. iPhone Xs is namelijk krachtiger, sneller en heeft een nog mooier design. Tel je daar nou ook nog eens een groter scherm bij op? Dan is daar iPhone Xs Max, de grootste iPhone die Apple tot nu toe heeft gemaakt. Ik vertel je kort wat er allemaal nieuw is.

In het kort

iPhone Xs iPhone Xs Max
Afmetingen 143,6 x 70,9 x 7,7 millimeter 157,5 x 77,4 x 7,7 millimeter
Gewicht 177 gram 208 gram
Display 5,8" Super Retina HD-display 6,5" Super Retina HD-display
Resolutie 2436 x 1125 pixels 2688 x 1242 pixels
Processor A12 Bionic chip A12 Bionic chip
Camera 12 MP groothoek- en 12 MP telelenscamera 12 MP groothoek- en 12 MP telelenscamera
Ondersteuning Face ID Ja Ja
Waterdichtheid IP68: tot 30 minuten en 2 meter diep IP68: tot 30 minuten en 2 meter diep

Nieuw design iPhone Xs

Apple lijkt compleet afscheid te nemen van de bekende thuisknop met iPhone Xs en iPhone Xs Max. De thuisknop heeft plaatsgemaakt voor een volledig touchscreen scherm. Hierin lijkt iPhone Xs sprekend op zijn voorganger iPhone X. Het scherm neemt buiten het smalle randje om, de volledige voorkant van iPhone in beslag. Naast de zilveren en space gray uitvoering, is iPhone Xs er in een nieuwe gouden kleur. Het glas is nog wat sterker dan het glas dat we vonden in iPhone X. Apple iPhone Xs is gemaakt van het sterkste glas in een smartphone ooit gemaakt. De glazen behuizing maakt tevens, opnieuw, draadloos opladen mogelijk.

Het scherm

iPhone Xs en Xs Max scherm

Apple iPhone Xs heeft een 5,8 inch Super Retina HD-display. Het speciaal ontwikkelde OLED display van iPhone Xs biedt de meest natuurlijke kleurweergave, HDR en diepe zwarttinten. iPhone Xs Max heet niet voor niks Max. Apple iPhone Xs Max heeft het grootste iPhone display ooit met 6,5 inch. Hallo gamen, films en series kijken! Opvallend aan iPhone Xs Max, is dat het display een stuk groter is dan het scherm van iPhone 8 Plus, maar de omvang is wel even groot. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over dat je iPhone Xs Max niet meer met 1 hand vasthoudt. iPhone Xs ontgrendelen? Dat doe je net als bij iPhone X met 1 blik op je iPhone. Met Face ID is je gezicht je wachtwoord. Door nieuwe algoritmes is dit bij iPhone Xs nog sneller dan je al gewend was. Dit is de veiligste vorm van gezichtsherkenning in een smartphone.

De processor

iPhone Xs en Xs Max Goud

Apple iPhone Xs heeft alleen het allerbeste. Het is dus ook niet zo gek dat we in iPhone Xs de slimste en meest krachtige chip in een iPhone tot nu toe vinden. Dan heb ik het over de A12 Bionic chip. Deze chip is uitgerust met een sexta-core GPU, dit zagen we ook al in de A11 chip van iPhone X. De kernen zijn 15% sneller en wel 40% efficiënter geworden dan bij iPhone X. Opvallend is dat de kernen daarbij 50% minder energie verbruiken. De A12 chip zorgt voor de beste Augmented Reality ervaringen, mooie portretten met diepteregeling en nóg meer snelheid bij alles wat je op iPhone Xs en iPhone Xs Max doet dan je al gewend was.

De camera

Camera iPhone Xs

Apple iPhone Xs beschikt over een dual camera-systeem: een 12 megapixel groothoeklens en een 12 megapixel telelens. Daarnaast vinden we aan de voorkant een 7 megapixel TrueDepth camera. Zowel de voor- als achtercamera beschikt over portretmodus. Foto's in portretmodus zien er nog professioneler uit dankzij de subtiel wazige achtergrond. Het is nu zelfs mogelijk om de scherptediepte achteraf zelf aan te passen. Dankzij de nieuwe sensor zijn foto's nog levendiger door de grotere en diepere pixels. Dit zorgt tevens voor minder ruis bij weinig licht. Een digitale camera laat je voortaan dus gewoon thuis liggen. Bang dat je te weinig opslag hebt voor al je foto's? iPhone Xs beschikt als eerst iPhone over 512 GB opslagruimte.

De batterijduur

iPhone Xs en Xs Max Zilver

Vond je dat iPhone X al lang mee ging? iPhone Xs heeft een nog betere batterijduur. Zo gaat iPhone Xs 30 minuten langer mee dan iPhone X en iPhone Xs Max gaat zelfs tot 1,5 uur langer mee dan iPhone X. Hoe verhoudt zich dat dan tot bellen, internetten etc.? Je vindt het in onderstaande tabel.

Hoe lang gaat iPhone Xs mee?

iPhone X iPhone Xs iPhone Xs Max
Gesprekstijd (draadloos) Tot 21 uur Tot 20 uur Tot 25 uur
Internetgebruik Tot 12 uur Tot 12 uur Tot 13 uur
Video afspelen (draadloos) Tot 13 uur Tot 14 uur Tot 15 uur
Audio afspelen (draadloos) Tot 60 uur Tot 60 uur Tot 65 uur
Geschikt voor snelladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen Binnen 30 minuten tot 50% opgeladen

Waterbestendigheid - IP-certificering

iPhone Xs en Xs Max Goud

De IP-certificering geeft aan in welke mate iPhone bestand is tegen stof en water. Dankzij de IP68 bestendigheidsnorm is iPhone Xs water- en stofbestendig als nooit tevoren. Wat dit inhoudt? iPhone Xs kan voor 30 minuten lang tot wel 2 meter diep onder water. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om zoet of zout water. Geen zorgen dus als je iPhone per ongeluk in de zee of het zwembad laat vallen. Ook wanneer er in de kroeg een biertje over je iPhone valt, is er buiten een plakkerige behuizing niets aan de hand.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen