The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gaby

Advies over kachels voor in je garage, werkplek of kelder

Het is een regenachtige dag, een mooie dag om eens lekker de garage in te duiken en om aan je auto te sleutelen of om wat andere klusjes te doen. Je loopt de garage in, maar dat 'lekker sleutelen' wat je in gedachten had, is ineens niet meer zo lekker als je de kille temperatuur in de garage voelt. Het zou toch een stuk fijner zijn om te klussen in je garage zonder dat je het gevoel hebt dat je handen eraf vriezen. En dat kan! Met een mobiele kachel in je garage, werkplek of kelder is je ruimte snel op een aangename temperatuur. Zelfs al is het maar voor een klein klusje.

Waar moet een garage, kelder of werkplek kachel aan voldoen?

Om je garage te verwarmen kun je natuurlijk de eerste en de beste werkplaatskachel kopen die je tegenkomt. Maar of je hier heel gelukkig van wordt is een tweede. Er zijn namelijk wat dingen waar je op moet letten bij de aanschaf van een garage verwarming.

Niet goed geïsoleerde ruimtes

De gemiddelde werkplaats is niet super goed geïsoleerd. Met als gevolg dat je ruimte snel warmte verliest. Kies daarom voor een kachel met directe warmtestraling, zoals infraroodstraling. Deze straling verwarmt objecten en personen direct, in plaats van de lucht. Hierdoor verwaait de warmte niet wanneer er invloed is van tocht.

Geïsoleerde ruimtes

Bij minder goed geïsoleerde ruimtes raden we dus het liefst een kachel aan met directe warmtestraling. Maar misschien is jouw schuur of garage wel goed geïsoleerd. Gebruik in dit geval elektrische kachels zonder directe warmtestraling.

Eigenschappen van een werkplaatskachel

Werkplaatskachel

Een kachel met een snelle opstarttijd is wel zo handig omdat je vaak snel warmte wilt in je garage. Het is vervelend om een halfuur te wachten tot je garage eindelijk een beetje aangenaam aanvoelt. Zeker voor op momenten dat je een klein klusje te doen hebt. Kies daarnaast voor een stevig en stabiel model dat wel tegen een stootje kan. Wel zo prettig tussen al dat grote gereedschap. En veiligheid boven alles natuurlijk, dus denk ook aan een overhittings- en omvalbeveiliging. Hierdoor schakelt de garage kachel zichzelf direct uit wanneer hij omvalt of te warm wordt.

Grootte van je werkplaats

Afhankelijk van je ruimte, kies je het wattage uit. Is je garage maar klein van stuk? Kies dan niet voor een werkplaatskachel van 3000 watt. Wil je snel uitrekenen hoeveel watt je nodig hebt voor een bepaalde ruimte? Dat is bijna kinderwerk. Je haalt 2 nullen van het wattage af en je komt uit bij het door ons aangeraden vloeroppervlak. Daarbij gaan we uit van een plafondhoogte tussen de 2 en 3 meter. Over het algemeen is je werkplaats of garage geen ruimte die je helemaal verwarmd wilt hebben. Je wilt vaak alleen de plek verwarmen waar je aan het werk bent. Daarom heb je niet zo'n hoog vermogen nodig. Mocht het zo zijn dat je een groter deel van je garage wilt verwarmen, dan is het handig om te kiezen voor een kachel met ventilatie- of oscillatiefunctie. Zo'n functie verspreidt de warme in je ruimte sneller en gelijkmatig.

Werkbank

Wanneer je niet heel je garage wil verwarmen, maar alleen je werkbank waar je aan het klussen bent, dan heb je gerichte warmte nodig. Een terrasverwarmer is hiervoor ideaal. Je monteert deze aan je wand en je richt de warmte op de plek die jij wilt. Dankzij de snelle opstarttijd heb jij het zelfs tijdens je kleinste klusjes al binnen enkele seconden warm.

Gaby
Artikel van:
Gaby Kachel specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen