The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Tim

Advies over labelprinters

Een labelprinter komt van pas in veel verschillende situaties. Je creëert orde op je bureau, in je keuken of in je archief. Omdat niet iedere labelprinter geschikt is voor iedere situatie, helpen wij jou aan de hand van 3 vragen naar de beste labelprinter voor jouw toepassing. Aan het eind bespreken we 3 handige accessoires.

Wat voor type labels wil je printen?

Labelprinters zijn onder te verdelen in 2 verschillende types: bureaumodellen (of desktop labelprinters) en mobiele modellen. Er is een duidelijke overeenkomst tussen het type label en de type labelprinter. De mobiele labelprinters kunnen namelijk enkel tape-labels printen waar de bureaumodellen voornamelijk geschikt zijn voor etiketten. Er zijn maar enkele labelprinters die de mogelijkheid bieden om zowel tape-labels als etiketten te printen.

Tape-labels

Labelprinter tape labels
  • Max. breedte: 36 mm
  • Verschillende kleurencombinaties beschikbaar

Etiketten

Labelprinter etiketten
  • Max. breedte: 104 mm
  • Verschillende uiteenlopende formaten beschikbaar

Welke soorten labelprinters zijn er?

Mobiele labelprinter

Mobiele labelprinter

  • Met behulp van het toetsenbord op het apparaat, print je overal.
  • Een mobiele printer werkt op accu en/of op batterijen.
Desktop labelprinter

Desktop labelprinters

  • Na installatie via een usb kabel op je pc of laptop, ga je meteen aan de slag.
  • Met een automatisch snijmechanisme print je gemakkelijk meerdere labels achter elkaar.

Hoe sluit je de labelprinter aan op je netwerk?

Bedraad via je netwerk (ethernet): met behulp van een netwerkaansluiting is het mogelijk om de labelprinter met behulp van een utp kabel aan te sluiten op het netwerk en zo de labelprinter te delen met meerdere gebruikers binnen hetzelfde netwerk. Dit is vooral handig op een kantoor, maar kan ook thuis van toepassing komen.

Draadloos via wifi: wanneer jouw labelprinter via wifi draadloos is aangesloten op het netwerk, is het mogelijk om draadloos printopdrachten te versturen vanaf ieder apparaat (laptop of pc) binnen hetzelfde netwerk. Dit maakt jou en de labelprinter flexibel. Daarnaast plaats je de labelprinter op elke plek en haal je jouw etiketten op wanneer dat nodig is.

Handige accessoires

Labels

Labels

Je hebt natuurlijk niets aan een labelprinter zonder tape-labels of etiketten. Deze zijn er dan ook in verschillende soorten, maten en kleuren. Verschillende situaties vragen verder ook om verschillende type labels. Wij bieden een ruim assortiment labels aan per labelprinter waaruit je jouw keuze maakt.

Postweegschalen

Postweegschalen

Print je vooral veel tape-labels en/of etiketten om post of pakketten te versturen? Dan is een postweegschaal een handige accessoire. Met behulp van een postweegschaal bereken je het juiste gewicht van al jouw post. Van brieven tot (kleine) pakketjes. Zo heb je altijd de juiste frankering.

Adapter

Adapters

Mobiele labelprinters krijgen stroom via een adapter. Hiermee bespaar je op batterijen en dus op extra kosten. Dit is erg handig als je de mobiele labelprinter op één locatie gebruikt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen