The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Advies over lassen

Lassen is een klus die je niet even snel tussendoor doet, zoals een spijkertje in de muur slaan of een plankje doorzagen. Voordat je lasverbindingen gaat maken, is het raadzaam te bedenken welke materialen je met elkaar wilt verbinden en welke techniek het beste past bij jouw klus. Elektrode lassen is bijvoorbeeld geschikt om in de buitenlucht te doen, TIG lassen doe je niet alleen voor een functioneel maar ook voor een mooi resultaat en met de MIG/MAG techniek las je snel grote stukken aan elkaar. In onderstaande artikelen geven we je uitleg over deze lastechnieken en de verschillende toepassingen en helpen we je bij de keuze voor het beste lasapparaat voor jou.

Advies bij het kiezen van een lasapparaat

Advies bij kiezen van lasapparaat

Bij het kopen van een lasapparaat zijn er veel zaken om op te letten. Wil je het lasapparaat gemakkelijk mee kunnen nemen, om op meerdere plekken te gebruiken? Welke functies heb je nodig om jouw geplande lasverbindingen zo mooi en stevig mogelijk te maken? Zo is lang niet elk lasapparaat uitgerust om bijvoorbeeld aluminium mee te lassen. Wij geven je graag advies over de verschillende soorten lasapparaten, zodat je op de meest ideale manier aan de slag gaat.

Advies over lastechnieken

Advies over lastechnieken

De 3 meest gebruikte lastechnieken zijn elektrode lassen, TIG lassen en MIG/MAG lassen. Elke techniek heeft zo zijn voor- en nadelen. TIG lassen is bijvoorbeeld een techniek die behoorlijk wat oefening vergt, maar waarmee je wel hele mooie lasverbindingen maakt. Alles wat je moet weten over de verschillende technieken voordat je aan de slag gaat, vertellen wij je in een overzichtelijk artikel.

Advies per materiaal

Materialen lassen

Hoewel bijna alle soorten materiaal aan elkaar vast te lassen zijn, vragen ze wel om verschillende werkwijzen. Zo kan je bij het lassen van aluminium niet zonder een pulse functie op het lasapparaat, terwijl je dit bij lasverbindingen van staal of koper niet nodig hebt. De meest gebruikte materiaalsoorten en de bijbehorende tips om deze zo goed mogelijk te lassen, worden in verschillende artikelen uitgelicht.

Advies over bescherming

Bescherming tijdens lassen

Om te lassen heb je meer nodig dan alleen een lasapparaat. Beschermende kleding en accessoires zijn minstens zo belangrijk, om veilig en zonder kleerscheuren de klus te klaren. Pijnlijke en geïrriteerde lasogen voorkom je door een goede laskap- of helm te dragen en je handen en onderarmen bescherm je voor vonken en spetters met speciale lashandschoenen. We geven je hier graag uitgebreid advies over.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.458 beoordelingen