The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Bloatware van je Lenovo laptop verwijderen

Op je nieuwe Lenovo laptop vind je vooraf geïnstalleerde programma's, dit wordt bloatware genoemd. Sommige programma's zijn nodig om je laptop goed te laten functioneren. Andere programma's gebruik je niet of zijn overbodig en kun je dus weggooien. Op deze pagina leg ik uit welke programma's je kunt verwijderen en hoe je dat doet en welke je beter kunt houden.

Welke bloatware wel en niet verwijderen?

Een aantal overbodige programma's ga je waarschijnlijk nooit gebruiken en deze kan je verwijderen. Zonder deze programma's werkt je laptop nog steeds goed. Andere programma's heb je nodig. Deze laten bijvoorbeeld je toetsenbord functioneren.

Wel of niet?

Wel verwijderen

  • Lenovo App Explorer

Niet verwijderen

  • Alles van AMD
  • Alles van Intel
  • Alles van Microsoft
  • Alles van NVIDIA
  • Alles van Dolby Atmos

1. Open Een programma verwijderen

Open een programma verwijderen

Open het Windows Start Menu, typ configuratiescherm in en open het Configuratiescherm. Klik daarna op Een programma verwijderen.

2. Verwijder de juiste bloatware

Verwijder de juiste bloatware

Hier vind je een overzicht van alle software die op je Lenovo geïnstalleerd staan. Selecteer het programma dat je wilt verwijderen en klik vervolgens in de grijze balk boven de lijst op verwijderen.

3. Je laptop opnieuw opstarten

Start je laptop opnieuw op

Soms krijg je na het verwijderen van bepaalde programma's de vraag of je de laptop opnieuw op wilt starten. Dit kan je doen, maar je kunt het ook uitstellen en je laptop opnieuw opstarten als je klaar bent met het verwijderen van alle programma's.

Andere Lenovo laptops

De lijst met bloatware kan per Lenovo laptop verschillen. Let er vooral op dat je geen software verwijdert die wij aanbevelen om te laten staan. Weet je het niet zeker? Neem dan het zekere voor het onzekere en laat het programma staan. Zo zorg je ervoor dat je laptop naar behoren werkt en dat jij geen problemen ondervindt van je nieuwe Lenovo laptop.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.695 beoordelingen