The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Gijs

Je nieuwe Lenovo laptop installeren

Gefeliciteerd! Je hebt je nieuwe Lenovo laptop binnen. Nu nog installeren. We vertellen je stap voor stap hoe je Windows 10 op jouw Lenovo notebook installeert. Haal de laptop snel uit de doos en vergeet niet de oplader aan te sluiten.

Nieuwe laptop instellen

In deze video legt onze expert Chary je uit hoe je jouw nieuwe laptop gebruiksklaar maakt. Ze vertelt je alles over het installeren van je laptop, updaten van Windows, verwijderen van onnodige programma's en hoe je stuurprogramma's update. Liever een geschreven instructie? Lees dan hieronder verder.

1. Start de Windows setup

Start de Windows setup

Klap de laptop open, zet hem aan en start de Windows setup. Eerst voer je de taal, tijdsindeling en de toetsenbordindeling in die je wilt gaan gebruiken. Wij bevelen aan om te kiezen voor:

  • Te installeren taal: Nederlands (Nederland)
  • Indeling voor tijd en valuta: Nederlands
  • Toetsenbord of invoermethode: Verenigde Staten (NL/QWERTY) of Frankrijk (BE/AZERTY)

In het volgende scherm krijg je de keuze om een een tweede toetsenbordindeling toe te voegen. Wil je dit niet klik dan op Overslaan.

2. Wifi - verbinding maken met een netwerk

In Windows installatie verbinding maken met Wi-Fi.

Kies het netwerk waarmee je verbinding mee wil maken uit de lijst op het scherm en stel je verbinding in. Kies voor 'Automatisch verbinding maken' als je thuis altijd verbonden wilt zijn met dit netwerk. Let op: als je nu al verbinding maakt met het internet, dan moet je inloggen met een Microsoft account bij stap 4. Wil je dit niet, sla het verbinden dan voorlopig over om een offline account aan te maken bij stap 4.

3. De kleine lettertjes

Gebruiksrechtovereenkomst Windows.

De gebruiksrechtovereenkomst klik je vaak zonder door te nemen weg. Deze tekst gaat over de juridische zaken, de kleine lettertjes. Als je tijd hebt, lees het vooral even door. Wanneer je het ermee eens bent, klik je op Akkoord.

4. Aanmelden met een Microsoft account

Vul je gebruikersnaam voor Windows in.

Als je een Microsoft account hebt , log je hier in en klik je op Volgende. Wil je een account maar heb je er nog geen, kies dan voor account aanmaken. Heb je dat niet of wil je er niet mee inloggen, ga dan terug naar stap 2 indien je al verbinding hebt gemaakt met het internet. Als je het internet later instelt hoef je geen Microsoft account aan te maken en log je gewoon in met een offline account.

5. Je gebruikersnaam en -wachtwoord instellen

Kies een wachtwoord voor je Windows account.

Voer hier de naam in die je als gebruiker van je nieuwe laptop wilt hanteren. Klik op Volgende en voer een wachtwoord in.

Gebruik je een laptop met een vingerafdrukscanner? Dan krijg je de keuze om je vingerafdruk of een traditioneel wachtwoord te gebruiken om in te loggen. Als je voor een vingerafdruk kiest, helpt de setup je met het instellen hiervan.

6. Privacy instellingen

Privacyinstellingen kiezen in Windows installatie.

Met de standaard privacy instellingen wordt regelmatig informatie naar Microsoft verzonden. Dit is om de beste bescherming te kunnen waarborgen. Wij adviseren dan ook te kiezen voor deze standaard instellingen. Hecht je echter veel waarde aan privacy en precies weten welke opties je wel en niet nodig hebt? Pas de instellingen dan in dit scherm aan.

7. Registreren en beschermen

Registreer je Windows installatie.

Registreer je optioneel bij Lenovo om onder andere informatie over je garantiestatus en contactgegevens met Lenovo te delen. Let er op dat dit zeker niet hoeft. Klik op Volgende om aan te vinken wat je wel en niet met Lenovo wilt delen.

Na deze stap zal je laptop de laatste updates van Windows installeren. Dit duurt meestal een paar minuten, maar in sommige gevallen neemt dit een paar uur in beslag.

8. Aan de slag

Een laptop met de naam Jos op het inlogscherm.

Nu zit de installatie erop en ben je klaar om je nieuwe laptop te gebruiken. Let er wel op dat de laptop waarschijnlijk nog een enkele Windows update moet installeren voordat deze optimaal werkt na installatie. Laat de laptop deze update dan ook installeren alvorens je de laptop volledig in gebruik neemt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.392 beoordelingen