The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Mascha

Advies over luchtbehandeling in je huis

Heb je last van droge lucht in huis? Of lijden jouw muren en meubels juist onder teveel vocht? Het kiezen van de beste luchtbehandeling begint bij het opmerken van de gevolgen van een te hoge of te lage luchtvochtigheid. Daarnaast is het ook mogelijk dat je last hebt van een slechte luchtkwaliteit in huis. Op deze pagina zetten we de verschillende luchtbehandelingsproducten voor je op een rij.

Luchtbevochtigers

Luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger bevochtigt de ruimte door vochtige lucht te verspreiden. Wanneer 's winters het kwik buiten daalt, daalt de luchtvochtigheid in huis. Je kunt dan last krijgen van droge ogen, geïrriteerde luchtwegen en andere klachten. Een luchtbevochtiger zorgt voor de ideale luchtvochtigheid in huis. Die ligt tussen de 40 en 60 procent.

  • Zorgt voor de ideale luchtvochtigheid in huis.
  • Keuze uit verschillende bevochtigingstechnieken.
  • Vermindert klachten als droge ogen en geïrriteerde luchtwegen.

Advies over luchtbevochtigers

Is de luchtbevochtiger de oplossing die jij nodig hebt voor jouw geïrriteerde luchtwegen? Het enige wat je nu nog moet weten is welke luchtbevochtiger geschikt is voor jouw woonsituatie.

Luchtontvochtigers

Luchtontvochtigers

Een luchtontvochtiger onttrekt vocht aan de lucht. Wanneer de luchtvochtigheid in jouw huis te hoog is resulteert dat vaak in schimmel en andere vochtproblemen. Een luchtontvochtiger is daarom een uitkomst als het gaat om vochtbestrijding. Het apparaat zuigt vochtige lucht op en condenseert dit. De waterdruppels blijven achter in het reservoir. Vervolgens blaast de luchtontvochtiger de droge lucht weer uit.

  • Onttrekt vocht aan de lucht in huis.
  • Vermindert vochtproblemen zoals schimmel en muffe geurtjes.
  • Filtert de lucht zodat schone, droge lucht wordt uitgeblazen.

Advies over luchtontvochtigers

Heb je besloten dat de luchtontvochtiger de vochtproblemen in jouw huis moet oplossen? Dan hoef je alleen nog maar te weten welk apparaat het beste is opgewassen tegen deze klus.

Luchtreinigers

Luchtreinigers

Een luchtreiniger reinigt de lucht met verschillende filters. Bacteriën, virussen, pollen en stofdeeltjes zweven door de lucht waardoor je sneller last krijgt van allergie. Luchtreinigers filteren stof, pollen en geurtjes uit de lucht waardoor de allergieprikkel vermindert. Er bestaan ook luchtreinigers die tegelijk bevochtigen, ook wel luchtwassers genoemd. Daarnaast filteren luchtontvochtigers ook de lucht, maar niet zo sterk als luchtreinigers. Er zijn ook luchtreinigers met een ionisatie functie die negatief geladen ionen door de lucht verspreiden om bacteriën en virussen onschadelijk te maken.

  • Reinigt de lucht met verschillende filters.
  • Ionisatie functie maakt bacteriën en virussen onschadelijk.
  • Vermindert allergieprikkels vanuit pollen en huisstofmijt.

Advies over luchtreiniger

Dus de luchtreiniger gaat jou helpen om de stof en bacteriën uit de lucht te filteren, zodat jij minder last hebt van allergieën? Nu hoef je alleen nog te beslissen welk apparaat het beste aansluit op jouw wensen.

Mascha
Artikel van:
Mascha
Luchtbehandelingspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 41.739 beoordelingen