The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laurence

Verwacht: MicroLED televisies

Op de CES beurs van 2018 is de eerste MicroLED tv geïntroduceerd. Het scherm van deze tv bestaat uit minuscule leds die individueel oplichten of kleur produceren. Helaas is het aangekondigde model alleen bedoeld voor zakelijk gebruik. Het is nog niet bekend wanneer je een MicroLED tv in je woonkamer kunt zetten. In dit artikel lees je de laatste geruchten.

MicroLED televisies

Samsung The Wall

Als we de geruchten moeten geloven, wordt de MicroLED techniek een serieuze concurrent van OLED. Beide technologieën hebben geen achtergrondverlichting, maar pixels die individueel oplichten. Dit zorgt voor diepe zwartwaarden en een brede kijkhoek. Het verschil met OLED is dat een MicroLED scherm uit minuscule leds bestaat. Hierdoor moet de tv een hogere helderheid produceren. Een ander genoemd voordeel is dat een MicroLED scherm nooit inbrandt.

Samsung lanceert 110 inch MicroLED tv voor consumentenmarkt

10 december 2020 | Bron: news.samsung.com

Samsung brengt in het eerste kwartaal van 2021 wereldwijd hun eerste MicroLED televisie voor particulieren uit. Voor nu hangt er aan dit 110 inch beeldscherm een aardig prijskaartje: 170 miljoen Won in Korea. Dit is omgerekend 129.000 euro. Toch is deze 4K televisie voor Samsung wel een grote stap naar kleinere en betaalbaardere MicroLED televisies.

Eerste MicroLED tv voor consumenten pas in 2026 beschikbaar

18 juni 2019 | Bron: technology.ihs.com

Als je van plan bent om een MicroLED tv in huis te halen, dan heb je nog een aantal jaren om te sparen. Het onderzoeksbureau IHS meldt namelijk dat de tv's, smart watches en smartphones met deze schermen pas in 2026 massaal beschikbaar worden. Dit komt mede doordat de productiekosten de komende jaren aanzienlijk zullen dalen.

Samsung lanceert eerste The Wall tv in juli 2019

13 juni 2019 | Bron: news.samsung.com

Samsung brengt in juli 2019 de eerste versie van de The Wall uit, genaamd The Wall Luxury. Deze MicroLED tv bestaat uit verschillende modules met een diepte van 3 centimeter. Door deze modules aan elkaar te bevestigen, creëer je een schermformaat van 73 tot 292 inch.

Samsung brengt eerste MicroLED tv uit

8 oktober 2018 | Bron: homecinemamagazine.nl

Samsung heeft de eerste MicroLED tv uitgebracht in de Verenigde Staten. Deze The Wall televisie krijgt de naam IW008J en kost ongeveer 18.000 dollar. Om van dit modulaire scherm een volledig 4K paneel te maken, moet je er 4 aanschaffen. Dit maakt de tv momenteel alleen aantrekkelijk voor zakelijke toepassingen. Naar verluidt komen de eerste MicroLED tv's voor particulieren uit in 2019.

Samsung start pre-orders voor de MicroLED The Wall

7 juni 2018 | Bron: zdnet.com

Samsung heeft de eerste pre-orders van The Wall gelanceerd. Deze 146 inch televisie is niet beschikbaar voor particulieren, maar voor bedrijven als musea of winkels. De tv beschikt over HDR10+ ondersteuning en produceert 1600 nits. Dit staat garant voor heldere beelden en een breed kleurbereik. Dankzij het Tizen 4.0 platform is het voor bedrijven eenvoudig om zakelijke beelden te tonen.

Samsung wil Quantum dots op MicroLED toepassen

17 april 2018 | Bron: zdnet.com

Samsungs hoofd van de Visual Display afdeling heeft gemeld dat Samsung de Quantum dot techniek op MicroLED tv's wil toepassen. Quantum Dot is een technologie die licht omzet in kleur, zodat er een natuurgetrouwe kleurweergave ontstaat.

LG komt in september met eerste MicroLED televisie

24 februari 2018 | Bron: homecinemamagazine.nl

Naar verluidt brengt LG in september de eerste MicroLED televisie op de markt. Deze tv moet nog groter worden dan de 146 inch Samsung televisie, genaamd The Wall. Het is nog niet bekend of dit model uitsluitend voor bedrijven of ook voor particulieren beschikbaar wordt.

Samsung zet in op de MicroLED techniek

12 oktober 2017 | Bron: homecinemamagazine.nl

Samsung is van plan om de nieuwste generatie tv's uit te rusten met de MicroLED techniek. Hiermee willen ze de strijd aangaan met OLED televisies. Beide technieken zijn vergelijkbaar, maar MicroLED tv's moeten een hogere helderheid en een breder kleurbereik produceren.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen