The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Amber

Vergelijk de Motorola Moto G5 met de Motorola Moto G5 Plus

Aan de buitenkant lijken de Motorola Moto G5 en G5 Plus als twee druppels water op elkaar. Onder de motorkap blijkt dat toch anders te zijn. Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen deze Android toestellen? Ik zet ze voor jou op een rijtje.

In het kort

Motorola Moto G5 Motorola Moto G5 Plus
Schermgrootte 5,0 inch Ligt prettig in de hand 5,2 inch Comfortabel filmpjes kijken
Opslagcapaciteit 16 GB Internetten, WhatsApp'en en wekelijks foto's maken 32 GB WhatsApp berichten bewaren en dagelijks foto's maken
Camera op de achterkant 13 megapixel, f/2.0 Scherpere foto's overdag 12 megapixel, f/1.7 Scherpere foto's bij weinig licht
Filmen in 4K resolutie Nee, in Full HD Video's zijn helder Ja Video's zijn erg gedetailleerd en helder
Verwisselbare batterij Ja Handig bij een defecte of lege batterij Nee, wel snelladen Batterij is snel weer opgeladen
Accucapaciteit 2800 mAh Batterij gaat 7 tot 8 uur mee bij gemiddeld gebruik 3000 mAh Batterij gaat 10 uur mee bij gemiddeld gebruik

Video

Bekijk hier wat Ferdinand vindt van de Motorola Moto G5 en G5 Plus.

Camera

Moto G5: scherpe foto's

De Moto G5 heeft een 13 megapixel camera, waarmee je heldere foto's maakt. Het diafragma van de camera, oftewel de lensopening, is f/2.0. Dit houdt in dat je bij weinig licht ook scherpe foto's maak. Onduidelijke foto's bij zonsop- of ondergang zijn dus verleden tijd. Aan de voorkant zit een 5 megapixel selfie camera: genoeg megapixels om een degelijke selfie mee te maken. Filmen doe je in Full HD resolutie, wat duidelijke video's oplevert.

Camera Moto G5 Plus

Moto G5 Plus: filmen in 4K resolutie

Met de 12 megapixel camera aan de achterkant maak je gedetailleerde foto's. Dat de camera 1 megapixel minder heeft dan die van de G5, maakt de fotokwaliteit er niet minder op. De camera heeft met f/1.7 een grotere lensopening, waardoor de lens meer licht opvangt. Hierdoor zijn foto's die je bij weinig licht maakt scherper. Leg jij graag zoveel mogelijk momenten vast op video? Met de Moto G5 Plus film je haarscherp in 4K resolutie.

Uiterlijk en prestaties

Uiterlijk Moto G5

Moto G5: verwisselbare accu

De Moto G5 heeft een 5 inch Full HD scherm waarop je video's in goede kwaliteit bekijkt. De smartphone zit goed verpakt in een stevige aluminium behuizing. Ook aan de binnenkant zitten krachtige specificaties. Het toestel heeft een opslagcapaciteit van 16 GB waarop je aardig wat apps, foto's en video's kwijt kunt. Daarnaast heeft de G5 een verwisselbare accu, wat handig is als je batterij leeg is: stop een volle accu in je toestel en je kunt er weer tegenaan.

Uiterlijk Moto G5 Plus

Moto G5 Plus: meer ruimte voor apps

Het beeldscherm van de G5 Plus is 5,2 inch: iets groter dan het scherm van de G5. Op een groter scherm kijk je comfortabeler naar films. Maak je dagelijks foto's met je telefoon? Het toestel heeft met 32 GB dubbel zoveel opslagcapaciteit, waardoor je genoeg ruimte hebt voor al je beeldmateriaal. Ook de batterij is verschillend. De G5 Plus heeft geen verwisselbare accu. Daarentegen beschikt het toestel wel over snelladen functionaliteit, waardoor je accu snel weer vol is.

Conclusie

Aan de buitenkant zijn de verschillen tussen de Moto G5 en de G5 Plus minimaal. De verschillen bevinden zich aan de binnenkant. Op de Moto G5 Plus heb je meer ruimte. De camera telt 12 megapixels, 1 megapixel minder dan die van de Moto G5. Maar dat is zeker niet negatief. Dankzij de grotere lensopening maakt de G5 Plus scherpere foto's bij weinig licht. Bovendien filmt de G5 Plus in 4K resolutie: 2 keer zo scherp als met de G5.

Amber
Artikel van:
Amber Telefoonspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 40.954 beoordelingen