The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Lieze

Hoe kies je de juiste navigatie voor recreatief fietsen?

Je zoekt een fietsnavigatiesysteem om fietstochten mee te maken, maar je ziet door de bomen het bos niet meer. We vertellen je wat een systeem voor recreatieve fietsers standaard heeft en waar je zelf nog op moet letten. Standaard is bijvoorbeeld route invoer op het systeem zelf, zodat je bij mooi weer spontaan op de fiets springt. Niet standaard, maar wel handig, zijn Points of en de verrassende route functie.

Fietsnavigatie voor recreatief fietsen kiezen

Fietsers met fietsnavigatie

Bij het kiezen van een navigatiesysteem om recreatief mee te fietsen stel je jezelf de volgende vragen:

  1. Fiets je graag verrassende routes?
  2. Wil je zien waar wc's en restaurants zijn?
  3. Fiets je alleen binnen of ook buiten Europa?

Onze fietsnavigatiesystemen voor recreatief fietsen tonen allemaal je afstand en snelheid. Verder is het standaard om je route op het navigatiesysteem in te voeren, zodat je gelijk op je fiets springt. Hier hoef je dus niet op te letten.

Minimale eisen navigatie recreatief fietsen

Fietsers

Als recreatieve fietser stel je geen hoge eisen aan een fietsnavigatiesyteem. Je vindt het waarschijnlijk leuk om je gefietste afstand en snelheid te bekijken, maar dat is voldoende. Een uitgebreid navigatiesysteem is dan niet nodig. Wel kan het voorkomen dat je op een mooie dag spontaan beslist een fietstocht te maken. Daarom hebben al onze navigatiesystemen voor recreatieve fietsers in ieder geval de invoermethode 'op toestel'. Zo hoef je niet eerst een route uit te stippelen in de app of op je computer om van start te kunnen.

Fiets je graag verrassende routes?

Surprise me functie Mio

Op sommige fietsnavigatiesystemen kun je kiezen voor een verrassende route. Mio noemt dit de Surprise Me functie. Het Mio navigatiesysteem toont dan 3 onbekende routes op basis van hoelang en hoe ver je wil fietsen. Leuk voor als je denkt alle lokale routes te kennen en op zoek bent naar afwisseling.

Wil je zien waar wc's en restaurants zijn?

Points of interest

Points of Interest (POI) zijn handige punten op je route, zoals wc's, restaurants, campings en bezienswaardigheden. De meeste navigatiesystemen voor de recreatieve fietser tonen Points of Interest, maar niet allemaal. Vind jij het handig om deze informatie te ontvangen tijdens het fietsen? Let er dan op dat het systeem Points of Interest heeft.

Fiets je alleen binnen of ook buiten Europa?

Kaartmateriaal Europa

De meeste navigatiesystemen komen standaard met kaartmateriaal van Europa, maar kaartmateriaal van de hele wereld is ook een optie. Bedenk goed welke kaarten voor jou relevant zijn. Neem je je fiets graag mee op vakantie en ga je meestal niet buiten Europa op vakantie? Dan is een systeem met Europadekking voldoende. Wil je die ene keer buiten Europa ook je navigatie gebruiken? Let er dan op dat het systeem uitbreidbaar kaartmateriaal heeft. Dan koop je de kaart van je bestemming als je die nodig hebt.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen