Hoe kies je de juiste navigatie voor recreatief fietsen?
Minimale eisen navigatie recreatief fietsen
Als recreatieve fietser stel je geen hoge eisen aan een fietsnavigatiesyteem. Je vindt het waarschijnlijk leuk om je gefietste afstand en snelheid te bekijken, maar dat is voldoende. Een uitgebreid navigatiesysteem is dan niet nodig. Wel kan het voorkomen dat je op een mooie dag spontaan beslist een fietstocht te maken. Daarom hebben al onze navigatiesystemen voor recreatieve fietsers in ieder geval de invoermethode 'op toestel'. Zo hoef je niet eerst een route uit te stippelen in de app of op je computer om van start te kunnen.
Fiets je graag verrassende routes?
Op sommige fietsnavigatiesystemen kun je kiezen voor een verrassende route. Mio noemt dit de Surprise Me functie. Het Mio navigatiesysteem toont dan 3 onbekende routes op basis van hoelang en hoe ver je wil fietsen. Leuk voor als je denkt alle lokale routes te kennen en op zoek bent naar afwisseling.
Wil je zien waar wc's en restaurants zijn?
Points of Interest (POI) zijn handige punten op je route, zoals wc's, restaurants, campings en bezienswaardigheden. De meeste navigatiesystemen voor de recreatieve fietser tonen Points of Interest, maar niet allemaal. Vind jij het handig om deze informatie te ontvangen tijdens het fietsen? Let er dan op dat het systeem Points of Interest heeft.
Fiets je alleen binnen of ook buiten Europa?
De meeste navigatiesystemen komen standaard met kaartmateriaal van Europa, maar kaartmateriaal van de hele wereld is ook een optie. Bedenk goed welke kaarten voor jou relevant zijn. Neem je je fiets graag mee op vakantie en ga je meestal niet buiten Europa op vakantie? Dan is een systeem met Europadekking voldoende. Wil je die ene keer buiten Europa ook je navigatie gebruiken? Let er dan op dat het systeem uitbreidbaar kaartmateriaal heeft. Dan koop je de kaart van je bestemming als je die nodig hebt.