The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Lieze

Wat is No Frost?

Je hebt de functionaliteit No Frost vast en zeker voorbij zien komen in je zoektocht naar een nieuwe koelkast of vriezer. Maar nu zijn er vragen ontstaan: wat is No Frost precies, heb ik het nodig en wat zijn de voordelen? De functionaliteit is zonder twijfel erg handig. Wat het is en waarom het zo handig is, leg ik uit in dit artikel.

Hoe werkt No Frost?

Een koelkast of vriezer met No Frost zuigt zowel de lucht als het aanwezige vocht uit het vriesgedeelte op. Nu bevriest het vocht buiten het vriesgedeelte. De vriezer ontdooit het ijs regelmatig en verdampt het. De ventilator blaast de koude droge lucht terug de vriesruimte in. Nu ontstaat er geen ijslaagje aan de binnenkant van de vriezer of op producten. Je hoeft dus nooit meer je vriezer te ontdooien.

Wat zijn de voor- en nadelen van No Frost?

No Frost vriezers

Een No Frost vriezer is iets duurder in aanschaf, maar heeft een aantal grote voordelen. Het grootste voordeel is dat je de vriezer nooit meer hoeft te ontdooien. Ben je benieuwd naar alle voor- en nadelen?

Wat is Low Frost?

Techniek low Frost

Soms heeft een koelkast of vriezer geen No Frost, maar wel Low Frost. Of SmartFrost zoals sommige merken het noemen. Low Frost doet precies wat de naam doet vermoeden; het vermindert de ijs- en rijpvorming in het vriesgedeelte. Hoe? Door verdampleidingen in de vriezer. Dit betekent dat je de vriezer slechts af en toe ontdooit en dat het eenvoudiger en sneller gaat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.418 beoordelingen