The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

Opzetborstels bij robotstofzuigers

Er zijn 2 soorten opzetborstels voor robotstofzuigers: zijborstels en middenborstels. Niet alle robotstofzuigers hebben deze borstels. Maar wat zijn de voordelen ervan als de robot ze wél heeft? In dit artikel vertel ik wat de borstels precies doen en wanneer jij een robotstofzuiger nodig hebt die deze borstels heeft.

Zijborstels

Zijborstels van een robotstofzuiger

De zijborstels van de robotstofzuiger zitten aan de voor-/zijkant van de robot en draaien naar de zuigmond toe. Als de robotstofzuiger langs de plinten of kast rijdt, nemen de zijborstels het vuil mee en brengen dit naar de zuigmond. Robotstofzuigers met lange zijborstels maken over het algemeen dus beter schoon langs de plinten of in de hoeken dan robots zonder zijborstels. Vind jij het belangrijk dat de robot goed in de hoeken stofzuigt, dan zijn zijborstels noodzakelijk.

Middenborstels

Middenborstels van een robotstofzuiger

Als een robotstofzuiger een middenborstel heeft, dan zit deze in de zuigmond. De borstel draait rond en zorgt ervoor dat vuil beter van de grond komt. Daarnaast zorgt de borstel er ook voor dat grof vuil niet vast komt te zitten en de zuigmond blokkeert, zoals dierenharen. De ronddraaiende beweging van de borstel haalt het vuil namelijk los van elkaar. Heb jij dus huisdieren, dan is het noodzakelijk dat je een robotstofzuiger kiest met een middenborstel.

Onderhoud

Onderhoud van een robotstofzuiger

Aangezien de borstels iedere keer in aanraking komen met stof en vuil, worden de borstels vies. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw robotstofzuiger, is het aan te raden om deze borstels regelmatig schoon te maken en op een gegeven moment te vervangen. Hoe je de borstels schoonmaakt en wanneer het tijd is om deze te vervangen, lees je in het adviesartikel.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen