The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over de PlayStation 5 (PS5)

Nu de PlayStation 5 onthuld is, weten we hoe de console van Sony eruitziet. Zo is de PS5 een flinke vooruitgang op de PS4 in diverse opzichten, waaronder de controller met triggereffecten. Op deze pagina lees je alles over de PlayStation 5.

PS5: zo ziet hij eruit

PS5 uiterlijk

De PlayStation 5 is wit met zwart en heeft een modern design. Bovendien is de PS5 voorzien van een blauwe led strip. Zo oogt de console futuristisch, alsof het object rechtstreeks uit een Marvel film komt. Het formaat van de PS5 is 39 x 10,4 x 26 centimeter, waarmee hij iets hoger en breder is dan de PS4 Pro met een formaat van 32,7 x 5,5 x 29,5 centimeter.

Controllers

PS5 controller lijkt op PS4 controller

De DualSense controllers hebben haptische (voelbare) feedback. Ook zijn de controllers voorzien van dynamische triggereffecten. Dit zijn triggers met weerstand die zich aanpassen aan de game die je speelt. Qua uiterlijk lijken de controllers een beetje op de huidige DualShock V2 controller. De naam van de controller is DualSense, als opvolger van de huidige DualShock 4.

Digital Edition

PS5 ontwerp Digital Edition

Naast de reguliere PlayStation 5 is er de PS5 Digital Edition. Dit houdt in dat er geen cd lade is en je de games dus op de console downloadt, via de PlayStation Store. Zo voorkom je een stapel spellen op je tv meubel, maar zul je keuzes moeten maken om een te volle opslagcapaciteit te voorkomen.

Backwards compatibility

Backwards compatible

Iets waar PlayStation fans sinds de lancering van de PS4 over klagen, is het tekort aan backwards compatibility. Dit is op de PS5 wel aanwezig. Dit betekent dat je jouw digitale game library via je PS account eenvoudig meeneemt naar de nieuwe console van Sony. Zo speel je jouw digitaal gekochte PS4 games op de PS5. Daarnaast voer je ook fysieke PS4 disks in de PS5, om de games te spelen.

Specificaties

Ryzen processor

De PlayStation 5 heeft een RDNA 2-architectuur gpu van AMD die een maximale snelheid haalt van 2,23GHz. Daarmee speel je games in 4K met een maximale ververssnelheid van 120 frames per seconde. Daarnaast beschikt de PS5 over een CPU en een SSD die ervoor zorgen dat games tot wel 20x sneller laden dan op de PlayStation 4. Ook heeft de PS5 16GB werkgeheugen en de ondersteuning voor 3D geluid, waarmee je de diepte en richting van het geluid hoort.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen