The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Gerucht: Alles over de PlayStation 5 (PS5)

Nu de PlayStation 4 Pro al een tijd op de markt is en de cpu en gpu technologie grote stappen heeft gemaakt, lijkt het ondertussen tijd voor een nieuwe console vanuit het blauwe kamp. De geruchtenmolen is op internet al aardig op gang, waarbij er gekke, vette en best geloofwaardige geruchten de ronde gaan over de komst van de PS5.

Geruchten

Het zal waarschijnlijk nog wel een tijdje duren voordat we de nieuwe PlayStation op onze TV meubels mogen plaatsen en tot die tijd houd ik je op de hoogte van wat de vogeltjes op internet allemaal over de nieuwste console van Sony, de PS5 te zeggen hebben.

Specificaties

Ryzen processor

De PlayStation 5 wordt uitgerust met een RDNA 2-architectuur gpu van AMD die een maximale snelheid haalt van 2,23GHz. Daarmee speel je 4K met een maximale ververssnelheid van 120 frames per seconde. Daarnaast beschikt de PS5 over een cpu met 8 cores, ook gebaseerd op de Zen 2-architectuur van AMD. Die haalt een maximale snelheid van 3,5GHz. Daarbij wordt de PS5 voorzien van een custom pci-e 4.0 SSD met een capaciteit van 825GB. Met compressie kan de SSD een maximale snelheid van 9GB/s halen. Ook komt er 16GB werkgeheugen in en de ondersteuning voor 3D geluid.

PS5 Pro

PS5 Pro

De nieuwe generatie van Playstation zou net als de PS4 een Pro versie krijgen. Dit zou het antwoord van Sony zijn op Microsoft, die naar verluid ook een tweede krachtigere versie uitbrengen van hun nieuwe console. Het gerucht gaat dat de PS5 Pro nog krachtiger moet worden dan de standaard editie, die volgens de geruchten al heel krachtig is. Over de prijs en hardware die erin zou moeten zitten is nog niks bekend gemaakt.

Controllers

PS5 controller lijkt op PS4 controller

Sony heeft officieel aangekondigd dat de nieuwe controllers worden voorzien van haptische (voelbare) feedback. Ook krijgen de controllers triggers met weerstand die zich aanpast aan de game die je speelt. Qua uiterlijk lijken de controllers erg op de huidige dualshock V2 controller. Daarnaast gaan er geruchten dat de nieuwe controller een lcd schermpje moet krijgen en mogelijk knoppen op de achterzijde van de controller. De naam van de controller zou DualShock 5 moeten zijn, als opvolger van de huidige DualShock 4.

Backwards compatibility

De evolutie van Solid Snake

Iets waar PlayStation fans al sinds de launch van de PS4 over klagen, namelijk het tekort aan backwards compatibility, is op de PS5 misschien wel aanwezig. En dat is mooi, want dat betekent dat je jouw digitale game library via je PS account eenvoudig meeneemt naar de nieuwe console van Sony!

De vorm

PS5 ontwerp

De vorm van de PlayStation 5 is mogelijk gelekt. Er is een patentaanvraag geplaatst door Sony, voor de vorm van een console die hiernaast te zien is. Deze afbeelding is gemaakt door Let's Go Digital. Het is dus mogelijk dat deze futuristische vorm, de vorm is van de PS5. Voor nu is het nog even afwachten.

Cheaten

Assassins Creed puzzel

Veel gamers kennen het wel: je zit op een doodlopend stuk en je hebt geen idee wat je moet doen. De ene gamer ziet er een uitdaging in om net zo lang te zoeken naar de oplossing. Maar er zijn ook zat spelers die YouTube opstarten om een tutorial te kijken. Er gaat een gerucht dat Sony voor de PS5 PlayStation Assist heeft. Dat geeft in-game aanwijzingen als jij dat wilt, waardoor je niet meer naar YouTube hoeft.

Releasedatum PS5

potentieel ontwerp ps5

De PlayStation 5 zal uitkomen in 2020, tijdens de feestdagen. Hiermee wordt bedoeld rond de kerstdagen. Noteer voor volgend jaar in je kalender alvast dat in december de nieuwe PlayStation 5 uit is. De prijs ligt volgens geruchten bij de release rond de €500.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 13.796 beoordelingen