The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Marcel

Hoe vraag je een zendvergunning aan voor portofoons?

Je hebt zojuist een vergunningsportofoon aangeschaft. Voordat je de portofoon kan gebruiken is er een zendvergunning nodig. Benieuwd hoe de aanvraagprocedure precies werkt? En hoe het zit met het wijzigen, stopzetten of overdragen van een zendvergunning? Je leest het in dit artikel.

Ik wil een zendvergunning aanvragen

Alecto Motorola portofoon

Voordat je jouw besloten portofoon in gebruik kan nemen heb je een zendvergunning nodig. Die vergunning vraag je aan bij BIPT. Het formulier vul je volledig in en je krijgt vervolgens een eigen frequentie toegewezen. Deze frequentie is alleen te gebruiken op de door jou gekochte portofoon(s).

Ik wil mijn zendvergunning wijzigen

Kenwood portofoon

Je besloten portofoons zijn verouderd en je wilt nieuwe aanschaffen. Dat kan, maar omdat de zendvergunning is gekoppeld aan jouw huidige portofoons moet je een wijziging doorgeven. Met de invulling van dit formulier beëindig je de huidige zendvergunning en wordt deze verplaatst naar jouw nieuwe portofoons.

Ik wil mijn zendvergunning intrekken

Alecto en Motorola portofoon

Als je je besloten portofoons niet meer wilt gebruiken, moet de zendvergunning ingetrokken worden. Dit kun je op elk moment doen. Wil jij midden in het jaar jouw zendvergunning intrekken? Dan krijg je een deel van de kosten terug. Om je zendvergunning stop te zetten, stuur je de originele vergunning naar BIPT, met een notitie en datum ondertekend. Ook kun je ervoor kiezen om je zendvergunning over te dragen naar een ander.

Veelgestelde vragen

Alecto portofoon

Wat kost een zendvergunning? De kosten van een zendvergunning zijn op te delen in een gedeelte voor de aanvraag en jaarlijkse kosten. Het indienen van een vergunningsaanvraag kost 375 euro(geïndexeerd) per dienstencategorie.

Hoe lang is een zendvergunning geldig? Een zendvergunning voor portofoons is 5 jaar geldig. Mocht jouw lopende vergunning aflopen, dan ontvang je een schriftelijk bericht van BIPT. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om de zendvergunning te verlengen.

Ik wil meerdere portofoons gebruiken. Is dat duurder? Nee, dit is niet duurder. De kosten zijn onafhankelijk van het aantal portofoons. Je hebt als organisatie aan 1 zendvergunning voldoende. En die vergunning is geldig voor alle portofoons die je in gebruik neemt.

Ik heb een bedrijf met meerdere vestigingen, hoe vraag ik een zendvergunning aan? Voor een bedrijf met meerdere vestigingen heb je per locatie een zendvergunning nodig.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback
Marcel
Artikel van:
Marcel Walkietalkie-specialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.822 beoordelingen