The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Iris

Een kop koffie, wat kost dat eigenlijk?

Bij ieder soort koffieapparaat gebruik je een ander soort koffie. Zo vul je een volautomatische espressomachine met koffiebonen en doe je gemalen koffie in jouw filterapparaat. Heb jij een Nespresso of Dolce Gusto machine? Dan heb je speciale koffiecups nodig. Aan iedere manier van koffie zetten hangt een ander prijskaartje. Om jou hier meer inzicht in te geven hebben we de prijzen per kopje koffie voor je op een rijtje gezet in een tabel. Wil je net iets meer informatie, bijvoorbeeld over het aantal koppen dat je uit 1 verpakking haalt? Scrol dan verder naar beneden.

Prijs per kopje

In deze tabel staat per koffieapparaat weergegeven welke soort koffie je gebruikt én hoeveel het zetten van 1 kopje koffie kost. Om de prijs per kopje koffie te berekenen zijn we bij iedere soort koffie uitgegaan van het A-merk. Dit betekent: bonen en filterkoffie van Douwe Egberts, pads van Senseo en cups van Nespresso en Dolce Gusto Nescafe.

Prijzen vergelijken

Snelfiltermaling Koffiebonen Senseo pads Dolce Gusto cups Nespresso cups
Prijs per kopje Ca. € 0,07 Ca. € 0,10 Ca. € 0,12 Ca. € 0,27 Ca. € 0,40
Soort apparaat Filterapparaat Espressomachine* Senseo Dolce Gusto Nespresso

*Een volautomatische espressomachine heeft een ingebouwde bonenmaler. Heb je een halfautomatische espressomachine? Dan heb je een losse bonenmaler nodig om de bonen eerst zelf te malen.

Cups

Prijs per kopje met nespresso cups is € 0,40

Met een koffiecup zet je snel en gemakkelijk een kop koffie. Zo'n cupje bevat gemalen koffiebonen en is vervolgens luchtdicht afgesloten. Zo blijft de koffie lang vers. Je gebruikt koffiecups bij een Nespresso en Dolce Gusto machine.

 • Prijs per kopje = € 0,40 (Nespresso) € 0,27 (Dolce Gusto)
 • Nodig per kopje = 1 cup
 • Aantal koppen uit 1 verpakking = 10 (Nespresso) 16 (Dolce Gusto)

Pads

Koffiepads

Met een pad zet je op een gemakkelijke manier een kop filterkoffie. Het is eigenlijk niets meer dan een kleine hoeveelheid gemalen koffie die vervolgens verpakt is in een filter.

 • Prijs per kopje = € 0,12
 • Nodig per kopje = 1 pad
 • Aantal koppen uit 1 verpakking = 36 koppen

Koffiebonen

Prijs per kopje met koffiebonen is € 0,10

Er zijn verschillende soorten koffiebonen te koop, die een verschillende smaak aan jouw koffie geven. Daarnaast is de smaak afhankelijk van hoe fijn of grof je de bonen maalt.

 • Prijs per kopje = € 0,10
 • Nodig per kopje = 7 tot 8 gram
 • Aantal koppen uit 1 kg verpakking = 130 koppen

Snelfiltermaling

Prijs per kopje met filtermaling is € 0,07

Voor een snelfiltermaling zijn de koffiebonen zeer fijn gemalen. Zo'n fijne maling is geschikt voor een filterkoffieapparaat. Er zijn verschillende smaakvarianten te koop in de supermarkt.

 • Prijs per kopje = € 0,07
 • Nodig per kopje = 10 tot 12 gram
 • Aantal koppen uit 1 kg verpakking = 90 koppen


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.108 beoordelingen