The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Laszlo

9 tips om G&G cartridge fouten op te lossen

Je printer herkent de huismerk cartridge niet, maar je wilt deze toch gebruiken. We geven je in dit artikel 9 tips waardoor de printer de cartridge toch herkent.

Tip 1: foutmelding wegklikken

Soms geeft een printer een foutmelding zoals Geen originele cartridge of Cartridge niet compatibel. Dat komt omdat de fabrikant van je printer het liefst wil dat je originele accessoires gebruikt. In de meeste gevallen klik je deze foutmelding weg door op Vorige of OK te drukken.

Tip 2: cartridge controleren

Controleer of je de juiste cartridge hebt. Er zijn voor alle merken printers verschillende cartridge lijnen en nummers. Kijk naar het nummer van de G&G cartridge en vergelijk deze met de originele cartridge. Deze moeten overeenkomen.

Tip 3: printer opnieuw opstarten

Soms kan het helpen als je de printer even opnieuw opstart. Herkent de printer je cartridge nog steeds niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan om hem vervolgens weer aan te zetten.

Tip 4: cartridge opnieuw installeren

Haal de cartridge uit de printer en plaats deze opnieuw. Zorg ervoor dat je de cartridge goed vastklikt, zodat deze stevig vastzit. Het kan namelijk zo zijn dat je printer de cartridge niet herkent als deze niet goed vastzit. De contactpunten van de cartridge moeten contact maken met de printer.

Tip 5: afdruk maken met originele cartridge

Gebruik je de printer voor het eerst, dan kan het zijn dat je eerst een afdruk moet maken met een originele cartridge. Plaats de (meegeleverde) standaard cartridges en print een pagina vanaf je laptop, pc of smartphone. Vervang de originele cartridge daarna door je nieuwe G&G cartridges.

Tip 6: beschermmateriaal verwijderen

Controleer of je beschermmateriaal zoals een beschermkap of stukje tape hebt verwijderd. Als dit er nog op zit, herkent de printer de cartridge niet.

Tip 7: contactpunten voorzichtig schoonmaken

Bekijk of de metalen contactpunten van de cartridge goed schoon zijn (meestal aan de achterkant of onderkant). Eventueel kun je ze met een zachte droge doek voorzichtig schoonmaken.

Tip 8: firmware updaten

Het kan zijn dat je de firmware van je printer moet updaten. Dit doe je door op de printer naar de Instellingen te gaan (settings), vervolgens naar Printer update of Product update en daarna kies je Check product update of Update. Doorloop de stappen en laat de printer zichzelf updaten.

Tip 9: printkop reinigen

Je hebt de cartridges geïnstalleerd, maar je printer print lege pagina’s. Het kan zijn dat de printkop verstopt zit met oude inkt. Je reinigt de printkop via de volgende stappen:

  1. Open de Instellingen van de printer via het display van je printer.
  2. Klik op Onderhoud of Instellingen.
  3. Kies voor Printkop reinigen of Spuitkanalen controleren. De optie die je kiest verschilt per printer.
  4. De printer maakt enkele geluiden en begint hierna met het reinigen van de printkop of spuitkanalen. Dit proces zorgt ervoor dat eventuele verstoppingen worden opgelost.

Je kan zelf ook de printkop schoonmaken, maar hiervoor raden we je aan om eerst contact op te nemen met de fabrikant van de printer. Het kan namelijk zo zijn dat je garantie vervalt als je de printkop uit de printer haalt. Het verschilt ook per merk hoe je de printkop reinigt. Lees de handleiding van je printer als je de printkop zelf gaat reinigen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.428 beoordelingen