The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Uhro

3 projecten voor de Raspberry Pi 3

De Raspberry Pi is een relatief goedkope, energiezuinige mini computer, ontwikkeld om kinderen te leren programmeren. Programmeren voor beginners én gevorderden. Gebruik de Pi als computer of programmeer zélf een functie en ga aan de slag met een van de vele instructievideo's. Jij bepaalt welke functie je hem geeft. Ingewikkeld? Welnee! Met de instructies uit de Raspberry Pi community maak je bijvoorbeeld een automatische voermachine voor je huisdier, een robot of een mediacenter. Voor de meest populaire Raspberry Pi projects hebben we een bundel met alle benodigde onderdelen samengesteld. Zo heb je alles wat je nodig hebt om een project te maken bij elkaar om direct aan de slag te gaan.

Raspberry Pi 3 Model B+

Broadcom BCM2837 cpu op 1,4 GHz | Dual band wifi | 1GB RAM geheugen
44,-
niet meer leverbaar
  • De Raspberry Pi 3 Model B+ is voorzien van betere koeling dan zijn voorgangers, waardoor je hem dag en nacht aan laat staan.
  • Met een processorsnelheid van 1,4 GHz is deze singleboardcomputer om te bouwen tot mediaspeler.
  • Doordat Raspberry Pi gebruik maakt van open software zijn de functies voortdurend in ontwikkeling.

1. Raspberry Pi als mediacenter

Verander je Raspberry Pi 3 in een mediacenter op creditcardformaat. Wat moet je doen?

  • Verbind het apparaat via een HDMI kabel met je tv. De grafische chip en de Broadcom BCM2837 processor maken de Pi 3 krachtig genoeg om hem om te toveren tot een mediaspeler.
  • Sluit je muis en toetsenbord aan via usb en plaats het SD kaartje met de software die je wilt installeren. XBMC Kodi of PLEX bijvoorbeeld. Plaats het apparaat in de behuizing.
  • Verbind je mediacenter via 1 van de 4 usb poorten met je harde schijf of draadloos met je NAS en stream video's in hoge resolutie.

Na de installatie bedien je de mediaspeler via de afstandsbediening van je tv of via een app op je telefoon. Je hebt het toetsenbord daardoor niet meer nodig.

2. Maak een tablet

Tablet

Bedien je Raspberry Pi 3 met het 7 inch Raspberry Pi Touch Screen LCD als tablet. Bevestig de printplaat op de RPi3 en verbind hem via de meegeleverde jumperdraadjes en DSI connector. Voorzie het touchscreen van stroom via de micro usb aansluiting en loop deze via de usb poort door naar de Pi. Zo heb je maar 1 stroomaansluiting nodig voor beide onderdelen. Doordat het touchscreen verbonden is via de lintkabel, is de HDMI aansluiting van de Pi 3 vrij om je beeldscherm op aan te sluiten.

3. Astro Pi

Astro Pi

Maak een ruimtecomputer van je Raspberry Pi 3 met de Raspberry Pi Sense Hat. Bevestig de Hat op je RPi3 en verander hem in een Astro Pi. Installeer de speciale Astro Pi software op het SD kaartje en laat de 64 16 bit led lampjes letters of afbeeldingen vormen. Bedenk je eigen ruimte experiment of teken een spacecat met de ledjes. Meet luchtvochtigheid, magnetische aantrekkingskracht en beweging met de sensoren en gebruik de ingebouwde joystick om je Pi te besturen. Stel zelf je Astro Pi samen en gebruik dezelfde computer als Tim Peake gebruikt aan boord van het internationaal ruimtestation ISS. Intergalactisch gaaf!

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 20.328 beoordelingen