The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Steven

Hoe kies je RAM geheugen voor je Apple iMac?

Je wilt het RAM geheugen van je Apple iMac uitbreiden of vervangen. Het is belangrijk dat je het goede geheugen aanschaft om teleurstellingen te voorkomen. Op deze pagina leggen we je haarfijn uit waar je op moet letten bij het kiezen van RAM geheugen voor je Apple iMac.

SODIMM vormfactor

SODIMM is een compacte vormfactor RAM geheugen. Het is compacter dan DIMM en ook de enige vormfactor die in een iMac past. Dit is de eerste stap waar je op let in je keuze voor RAM geheugen voor je iMac.

Let op de DDR standaard

Er zijn momenteel 2 standaarden RAM geheugen verkrijgbaar: DDR3 en DDR4, wat de snelheid van het geheugen aangeeft. iMacs vóór 2017 beschikken over DDR3 RAM, iMacs van 2017 en later over DDR4. Let hier goed op bij het uitzoeken van RAM voor je Apple iMac.

Kloksnelheid van het RAM geheugen

Ook de kloksnelheid speelt een rol in de snelheid van het RAM geheugen. Dit wordt uitgedrukt in Megahertz (MHz) en moet overeenkomen met de snelheid die je iMac ondersteunt. Wil je het geheugen vervangen van een iMac die bijvoorbeeld 1600 MHz ondersteunt, dan moet je ook RAM modules met een snelheid van 1600 MHz plaatsen. Een hogere of lagere snelheid werkt niet, dus let er goed op dat de snelheden hetzelfde zijn.

Check hoeveel ruimte je voor extra geheugen hebt

De meeste iMacs hebben 2 geheugensloten. Is er één in gebruik, dan kun je het geheugen upgraden met dezelfde RAM module dan wat er al in je iMac zit. Vaak is het RAM geheugen standaard verdeeld over 2 sloten, zodat je bij het upgraden van je iMac beide RAM modules moet vervangen.

Steven
Artikel van:
Steven Componentenspecialist.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen