The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Steven

Hoe kies je RAM geheugen voor je Apple MacBook?

Je oude Apple MacBook is inmiddels toe aan wat meer snelheid en daarom ben je op zoek naar nieuw RAM geheugen. Het is belangrijk om van tevoren uit te zoeken welk RAM geheugen geschikt is voor jouw MacBook. Om een kat in de zak te voorkomen, leggen wij je uit waar je op let bij het kiezen van RAM geheugen voor je MacBook.

SODIMM vormfactor

SODIMM vormfactor van Crucial, zowel mini als normaal

SODIMM is een compacte vormfactor RAM geheugen. Het is compacter dan DIMM en ook de enige vormfactor die in een MacBook past. Dit is de eerste stap waar je op let in je keuze voor RAM geheugen voor je MacBook.

Let op de DDR standaard

Corsair RAM modules voor Apple

Er zijn momenteel 2 standaarden RAM geheugen verkrijgbaar: DDR3 en DDR4, wat de snelheid van het geheugen aangeeft. DDR3 het enige type RAM dat werkt met een Apple MacBook waar je het geheugen van kunt vervangen. DDR4 is geschikt voor iMacs vanaf 2017. Let er daarom vooral op dat je niet per ongeluk DDR4 geheugen voor je MacBook koopt.

Kloksnelheid van het RAM geheugen

RAM geheugen modules van Crucial en Corsair, ontworpen voor gebruik in een Apple computer

Ook de kloksnelheid speelt een rol in de snelheid van het RAM geheugen. Dit wordt uitgedrukt in Megahertz (MHz) en moet overeenkomen met de snelheid die je MacBook ondersteunt. Wil je het geheugen vervangen van een MacBook die bijvoorbeeld 1600 MHz ondersteunt, dan moet je ook RAM modules met een snelheid van 1600 MHz plaatsen. Een hogere of lagere snelheid werkt niet, dus let er goed op dat de snelheden hetzelfde zijn.

Check hoeveel ruimte je voor extra geheugen hebt

Apple MacBook in werking

MacBooks tot en met Mid 2012 hebben plek voor 2 geheugensloten waar een RAM module in past. Vaak is het RAM geheugen standaard verdeeld over 2 sloten, zodat je bij het upgraden van je MacBook beide RAM modules moet vervangen.

Let op: Let op: bij MacBooks van Late 2012 en later is het niet mogelijk het RAM geheugen uit te breiden. Dit zit vastgesoldeerd op het moederbord.

Hulp nodig bij het kiezen?

Onze laptop specialist helpt je graag met het vinden van de beste MacBook voor jou

Maak een belafspraak

  • Word gebeld door een laptop specialist
  • Krijg persoonlijk advies op basis van jouw wensen
  • Je wordt direct gebeld.
Coolblue specialist

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.319 beoordelingen