The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over Ratchet & Clank: Rift Apart

Ratchet en Clank nemen je mee op een intergalactisch avontuur in Rift Apart. Met deze shooter ervaar je 4K gaming vanuit de derde persoon. Het platformspel ondersteunt een hoog dynamisch bereik en je speelt met 60 frames per seconde in prestatiemodus. Wij houden alle updates voor je bij. Zodra de game beschikbaar is, koop je hem meteen via Coolblue.

Ratchet & Clank: Rift Apart

pre-order
PlayStation 5 | Actie, avontuur | Maximaal 1 speler
74,99
pre-order
  • Met de dynamische trilfunctie haal je meer beleving uit het gamen.
  • Dankzij 4K ondersteuning ziet het spel er haarscherp uit.
  • Je speelt met maximaal 1 speler tegelijk.

Ratchet & Clank: Rift Apart release

Release datum 11 juni 2021
Uitgever Sony Interactive
Ontwikkelaar Insomniac Games
Singleplayer Ja
Multiplayer Nee
Platform PlayStation 5 (exclusief)

Releasedatum: 11 juni 2021

Ratchet en Clank staan al jaren bovenaan de PlayStation ranglijst. In 2002 verscheen de eerste Ratchet & Clank voor PlayStation 2 na het succes van platformer Spyro door dezelfde ontwikkelaar. Inmiddels zijn we bijna 20 jaar en meer dan een dozijn Ratchet games verder. Op 11 juni 2021 lanceert Sony het eerste nieuwe spel in deze reeks sinds 2016 exclusief voor de PlayStation 5. Met next-gen gaming als uitgangspunt blaast ontwikkelaar Insomniac Games de formule nieuw leven in.

Meer actie en een nieuwe personage

Bescherm Metropolis met het personage dat jij kiest

Ratchet & Clank: Drift Apart is filmisch en kleurrijk. De State of Play demo van PlayStation in april laat zien hoe het futuristische Metropolis de wapens opneemt tegen de gevreesde robotkeizer. Hieruit blijkt dat Ratchet niet meer de enige overgebleven Lombax in het verzet is. Je kiest uit meerdere speelbare personages, waaronder een vrouwelijke Lombax uit een andere dimensie. Zo kom je steeds meer te weten over de identiteit van deze wezens terwijl je puzzels oplost in verschillende dimensies.

Wapens aangepast naar DualSense

Ervaar de adaptieve triggers van de PS5 controller

Je haalt de eindstreep natuurlijk niet zonder geweren en hightech gadgets. Elk unieke wapen ervaar je anders dankzij de adaptieve triggers van de DualSense controller. De trillingen zijn dynamisch en verschillen per wapen. Zo beleef je een aanval met kogels anders dan wanneer je explosieven gooit. De destructieve Shatterbomb trilt bijvoorbeeld heftiger dan de Topiary Sprinkler waar je ijs mee afschiet. Hierdoor sluit het spel naadloos aan op de next-gen game ervaring van de PS5.

Realistische effecten in 4K

Mis geen enkel detail terwijl je door futuristische steden reist

Ray tracing zorgt voor een natuurlijke lichtval en levensechte schaduwen. Terwijl je met jouw personage door een stad rent, zie je de weerspiegeling van het licht in de ramen van gebouwen. Hierdoor ziet de gamewereld er scherp en vloeiend uit. Ondersteunt jouw televisie of monitor dynamische 4K en HDR? Dan komen de schaduwen en lichteffecten nog beter tot hun recht. Zo geniet je van een prachtig en gedetailleerd uitzicht terwijl je van de ene dimensie naar de andere vliegt.

Vloeiende beelden dankzij prestatiemodus

Ga volledig op in het spel dankzij de hoge framerate

Wanneer je klaar bent voor het echte vuurwerk, schakel je de 'prestatiemodus' in. Hiermee verhoog je de framerate naar 60 frames per seconde, zodat je meer beelden in één seconde voorbij ziet flitsen. Bij veel actie en tijdens gevechtsscènes merk je dat bewegingen soepeler in elkaar overgaan. Speel je met een headset? Dankzij het ruimtelijke geluid ga je nog meer op in het spel. Als je alle bazen verslaat, verwelkomt straks heel Metropolis jou als redder van het heelal.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.706 beoordelingen