The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Nadie

De borstel van een Neato robot schoonmaken

Een robotstofzuiger rijdt door stof en haren om jouw huis schoon te maken. Hierdoor wordt de borstel van de stofzuiger vies. Maak de borstel regelmatig schoon. Zo gaat deze langer mee en tegelijkertijd verleng je de levensduur van de batterij. In dit artikel lees je hoe je dit precies doet.

Wat heb je nodig?

De borstel van de Neato robotstofzuiger maak je in een paar stappen schoon. Doe dit elke maand, of vaker wanneer er veel stof en haren aan de borstel zitten. Op deze manier voorkom je dat de borstels snel kapot gaan én houd je de accuduur van de robot optimaal. Om de borstels schoon te maken heb je buiten de robotstofzuiger alleen een reinigingsborsteltje of klein schaartje nodig.

Stap 1: omdraaien

Stap 1: neato borstel schoonmaken

We beginnen met de robotstofzuiger om te draaien. De borstels zitten aan de onderkant van de robot, dus we leggen deze op de bovenkant. Doe dit wel voorzichtig. Veel sensoren zitten aan de bovenkant van de robot. Als deze beschadigd raken werken ze minder goed. De kans bestaat dat de robot dan tegen obstakels aanbotst of van de trap valt.

Stap 2: zijborstels verwijderen

Stap 2: neato borstel schoonmaken

Je verwijdert de zijborstels door deze van de robot af te klikken. In de handleiding van jouw robotstofzuiger staat precies hoe je dit moet doen. Doe ook dit voorzichtig. Eventuele haren en stofwolken haal je in deze stap alvast van de zijborstels af. Op deze manier plaats je de zijborstels straks helemaal schoon weer terug op de robot. Zijn de zijborstels aan vervanging toe? Dan zijn deze los te koop.

Stap 3: raamwerk verwijderen

Stap 3: neato borstel schoonmaken

Om de middenborstel te beschermen, heeft bijna elke robotstofzuiger een raamwerk voor deze borstel. Deze moet je eerst verwijderen. Hoe je dit precies doet staat ook omschreven in de handleiding van jouw robotstofzuiger.

Stap 4: borstel schoonmaken

Stap 4: neato borstel schoonmaken

Je haalt nu de borstel uit het apparaat en maakt hem schoon met het meegeleverde kammetje. Is er geen kammetje meegeleverd of ben je deze kwijt? Een oude tandenborstel voldoet ook. Zitten er veel haren om de borstel heen dan heb je een klein schaartje nodig. Is de borstel zo vies dat je hem niet meer schoon krijgt? Dan is het tijd voor een nieuwe borstel.

Stap 5: wieltjes schoonmaken

Stap 5: neato borstel schoonmaken

Als je de middenborstel nu toch uit de robot hebt gehaald, is het goed om deze ook gelijk schoon te maken. Haal ook hier het stof weg, eventueel met een vochtige doek en knip eventueel vastzittende haren los.

Stap 6: terug plaatsen

Stap 6: neato borstel schoonmaken

Plaats de borstel terug in het apparaat. Klik ook het borstelraamwerk terug in de stofzuiger en tot slot de 2 zijborstels. De robotstofzuiger is nu klaar om aan de volgende schoonmaakronde te beginnen. Twijfel je erover of je alles goed hebt teruggeplaatst? In de handleiding van jouw robot staat precies hoe je dit moet doen.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.351 beoordelingen