The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Gaby

Hoe kies je een reistas?

Reistassen zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zijn er reistassen op wielen, duffels, sporttassen en kleine reistassen die je gemakkelijk mee op stedentrip neemt. Maar welke type reistas past het best bij jou en hoe groot moet de tas eigenlijk zijn? Wij leggen aan je uit hoe je de beste reistas voor jou kiest.

Reistas kiezen

Reistas kiezen

Om de beste reistas voor jou te kiezen is het belangrijk dat je jezelf de volgende vragen stelt:

  • Wil je de reistas dragen of rijden?
  • Waar wil je de reistas voor gebruiken?
  • Hoeveel spullen wil je meenemen in de reistas?

Hoe wil je de reistas vervoeren?

Reistas aan de hand

De reistas dragen

Een duffel is een reistas zonder wielen. Duffels zijn er in allerlei maten en draag je op verschillende manieren. Hierdoor zijn ze geschikt zijn voor elk type reis. Zo draag je een duffel met dubbele schouderband bijvoorbeeld op je rug tijdens een actieve vakantie. Of neem je een kleine duffel aan de hand mee als je een weekend weg gaat. Welke duffel het best bij jou past, hangt af van de hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen.

Reistas op wielen

De reistas rijden

Zoals de naam al zegt heeft een reistas op wielen wieltjes, zodat je de tas gemakkelijk achter je aan trekt. In tegenstelling tot een zachte koffer heeft een reistas op wielen maximaal 2 wielen. Hierdoor zijn ze iets lastiger te vervoeren dan een zachte koffer op 4 wielen. Een reistas op wielen is ideaal als je op autovakantie gaat. Welke reistas op wielen het best bij jou past, hangt af van de hoeveelheid spullen die je mee wilt nemen en de ruimte die je bijvoorbeeld in de auto of camper hebt.

Waar wil je de reistas voor gebruiken?

Sporttas

Sporten

Als je op zoek bent naar een sporttas, is het belangrijk om te bedenken hoeveel spullen je mee wilt nemen. Zo is een sporttas tot 50 liter ruim genoeg om een handdoek, sportkleding en schoenen in mee te nemen. Wil je bijvoorbeeld jouw keeperskleding van de hockey meenemen? Dan is een grote sporttas tot 75 liter een betere keuze.

Weekendtas

Weekend weg

Als je een weekend weg gaat, heb je voldoende aan een reistas van maximaal 50 liter. Daar passen gemakkelijk 3 setjes kleding en een paar schoenen in. Een weekendtas is zacht en draag je over je schouder of aan de hand. Zo neem je hem zonder moeite mee in de trein, de auto of het vliegtuig.

Vakantie

Als je een reistas nodig hebt voor een vakantie, is het belangrijk dat je erop let dat al jouw spullen in de tas passen. Daarnaast is het aan te raden om te bedenken hoe je de tas wilt vervoeren. Ga je op autovakantie, dan moet de reistas natuurlijk wel in de kofferbak passen.

Welk formaat reistas heb je nodig?

Inhoud handbagage reistas

Handbagage reistassen

Als de reis korter duurt dan 1 week heb je voldoende aan een handbagage reistas. Deze tassen hebben een inhoud van maximaal 60 liter. Bij de meeste vliegtuigmaatschappijen mag je deze reistassen meenemen als handbagage. Controleer voordat je vertrekt bij de vliegtuigmaatschappij of de reistas mee mag, zo kom je op het vliegveld niet voor verrassingen te staan.

Inhoud middelgrote reistas

Middelgrote reistassen

Als de reis 2 weken duurt of je voor meerdere personen bagage mee wilt nemen, is een middelgrote reistas een goede keuze. In deze reistassen past tussen de 50 en 75 liter bagage. Middelgrote reistassen zonder wielen zijn ook geschikt om als grote sporttas te gebruiken. Dat is handig als je bijvoorbeeld jouw ski kleding mee wilt nemen.

Groot tot mega grote reistassen

Als de reis langer duurt dan 2 weken heb je voldoende aan een grote reistas. Hier past tussen de 75 en 95 liter aan bagage in. Ga je langer dan 3 weken weg of neem je bijvoorbeeld kampeerspullen mee in de reistas? Dan is een mega grote reistas aan te raden. In sommige reistassen past tot wel 130 liter aan bagage, dus daar neem je zelfs jouw slaapzak en kussen in mee.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2022 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,1 / 10 - 14.259 beoordelingen