The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jelle

Aangekondigd: Apple MacBook Pro 16 inch

Apple heeft 13 november een nieuw model MacBook Pro gelanceerd. MacBook Pro 16" heeft een groter scherm, beter toetsenbord en meer geheugen dan zijn (iets) kleinere voorganger. Je leest hier alles wat je moet weten over de nieuwste telg in de MacBook familie.

Beschikbaarheid

Naar verwachting is Apple MacBook Pro 16 inch beschikbaar vanaf eind november.

Apple MacBook Pro 16 inch: wat is er nieuw?

Apple MacBook Pro 16 inch nieuw

Het grotere scherm van 16 inch is het eerste wat opvalt. Toch is het geheel er niet veel groter van geworden. Dit komt door de smallere schermranden. Bovendien heeft Apple het toetsenbord met vlindermechanisme vervangen door een Magic Keyboard met schaarmechanisme. De touch bar is iets kleiner en heeft plaats gemaakt voor een fysieke escape-toets en aparte Touch-ID sensor.

Verschil met Apple MacBook Pro 15 inch

Apple MacBook Pro 16 inch verschil

Het ontwerp van Apple MacBook Pro 16 inch is nagenoeg hetzelfde gebleven als dat van het 15 inch model. Het grootste verschil zit hem in de dunnere schermranden. Wat betreft technische specificaties worden de veranderingen al een stuk spannender. Zo is het vernieuwde model beschikbaar met AMD Radeon Pro 5000M-serie videokaarten en tot wel 64 GB werkgeheugen. Daarnaast is de maximale opslagcapaciteit van de SSD nu 8 TB. Bovendien gaat de batterij langer mee en hebben de speakers een upgrade gekregen.

Uitvoeringen Apple MacBook Pro 16 inch

Apple MacBook Pro 16 inch uitvoeringen

16 inch MacBook Pro is beschikbaar in verschillende configuraties. Het basismodel heeft een 2,6 GHz 6 core Intel Core i7 processor, 16 GB RAM en een 512 GB SSD. Apple MacBook Pro 16" is beschikbaar in zilver en space gray.


© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 14.792 beoordelingen