The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Robyn

Wat is Apple watchOS 6?

Met watchOS 6 bracht Apple in 2019 een nieuwe software update voor Apple Watch op de markt. De update biedt tal van nieuwe opties en functionaliteiten, zoals een App Store en de mogelijkheid om je menstruatiecyclus bij te houden. In dit artikel vertellen we je wat watchOS 6 is en wat jij eraan hebt. Let op: watchOS 7 is inmiddels uitgebracht.

watchOS 7

Met de komst van Apple Watch Series 6 en SE werd watchOS 7 uitgerold. Deze software update heeft nieuwe functies zoals slaap meten en handenwas detectie.

Software update voor Apple Watch

Apple watchOS 6 update

Apple heeft met watchOS 6 de software voor Apple Watch geüpdatet. De update is beschikbaar voor vrijwel alle Apple Watch uitvoeringen, met uitzondering van de allereerste Apple Watch (1ste generatie). Om te upgraden naar watchOS 6 heb je een Apple iPhone 6s of nieuwer met iOS 13 of hoger nodig.

App Store op Apple Watch

App Store op Apple Watch

Met de komst van watchOS 6 vind je voor het eerst een App Store op je Apple Watch. Wilde je voorheen een nieuwe app downloaden? Dan deed je dit via de App Store op je iPhone. Met de App Store op je pols wordt Apple Watch onafhankelijker van je iPhone. Ook kunnen app ontwikkelaars voortaan apps ontwikkelen die zelfstandig werken op Apple Watch. Een iOS versie is niet langer nodig.

Noise app

Noise app

Je gehoor is belangrijk en kostbaar, dus wees er zuinig op. Apple heeft hiervoor de Noise app bedacht. Deze app geeft je voortaan inzicht in het geluidsniveau bij bijvoorbeeld concerten, festivals en andere evenementen. Je weet precies wanneer de kans op gehoorbeschadiging aanwezig is. Komt het geluidsniveau boven de 90 decibel? Dan ontvang je een melding op je Apple Watch. Je oren zullen je dankbaar zijn.

Cycle tracking

Cycle tracking

Deze nieuwe app is speciaal voor de vrouwen onder ons: de Cycle Tracking app. Die heeft, zoals de naam al zegt, alles te maken met je menstruatie. Vrouwen leggen in deze app belangrijke informatie vast over hun menstruatiecyclus. Je weet precies wanneer jij je volgende menstruatie verwacht en wanneer je op je vruchtbaarst bent. Je kunt eventueel een logboek bijhouden om nog meer informatie toe te voegen over je menstruatie.

En verder

Nog meer nieuwe apps? De populaire Dictafoon app die je al kent van iOS is nu ook beschikbaar op je Apple Watch. Daarnaast is er nu ook een Audioboeken app en een nieuwe Rekenmachine app. Ideaal als je na een etentje de rekening moet splitten met je vrienden. En natuurlijk zoals bij iedere watchOS update: nieuwe dynamische wijzerplaten. Je past deze wijzerplaten helemaal aan naar jouw gebruik en wensen. Nieuw zijn onder andere: Modular Compact, Solar Dial, California, Gradient en Numerals.

Apple Watch Series 6

Optische hartslagsensor en ECG functie | Saturatiemeter | 32 GB opslag
429,-
op voorraad
  • Krijg inzicht in je conditie met de VO2 max meting, die de maximale zuurstofopname van je bloed meet.
  • Meet je hartslag met de elektrische hartslagsensor en maak hartfilmpjes met de elektrocardiogram functie (ECG).
  • Het always-on scherm is energiezuiniger en helderder, ook als de zon erop schijnt.
  • Om Apple Watch te installeren heb je Apple iPhone nodig. Na installatie gebruik je verschillende functies van Apple Watch ook zonder dat jouw iPhone in de buurt is.
  • Je krijgt geen stekker meegeleverd. Als je het horloge wil opladen via het stopcontact, gebruik je de thuislader van je smartphone of bestel er een thuislader bij.


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.343 beoordelingen