The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jos

HP Spectre Folio

HP heeft een nieuwe laptop uitgebracht: de HP Spectre Folio. Deze 2-in-1 laptop heeft een behuizing die deels uit magnesium en aluminium en deels uit leer bestaat. Met de Folio brengt HP een high-end laptop uit die bedoeld is voor de reizende gebruiker. Sinds januari 2019 is hij in Nederland verkrijgbaar.

Plus- en minpunten volgens onze laptopspecialist

  • De unieke lederen behuizing geeft deze 2-in-1 laptop een luxe en verfrissende uitstraling.
  • je krijgt een styluspen meegeleverd, waardoor je direct via het touchscreen ontwerpt in programma's als Adobe Photoshop.
  • Met de infrarood camera en Windows Hello gebruik je jouw gezichtsherkenning in plaats van een wachtwoord als je inlogt op Windows.
  • Het touchscreen is gevoelig voor vetvlekken en vingerafdrukken.

 

Een HP Spectre Folio op een tafel met gereedschap ernaast.

Luxe materialen

De HP Spectre Folio onderscheidt zich vooral op het gebied van uiterlijk en materiaal. De laptop bestaat uit magnesium en aluminium en is verbonden aan een case van leer. De Folio oogt erg luxe en klinkt door het materiaal als erg solide. Door de leren case heeft hij eigenlijk meer weg van een tablet dan een laptop.

Vrouwenhand bedient touchscreen HP Spectre Folio.

Laptop en tablet, maar dan net iets anders

De case is beweegbaar en je gebruikt hem dan ook in meerdere standen. Zeker de stand waarin het touchpad nog wel bereikbaar is lijkt een groot voordeel ten opzichte van andere laptops. Daarnaast kun je uit de voeten met de tabletstand en de laptopstand, waarmee je toegang hebt tot het verlichte toetsenbord.

 

Man stopt HP Spectre Folio in leren tas.

Dun en licht

Met een dikte van 1,5 mm, een gewicht van 1,45 kg en een 13,3 inch beeldscherm lijkt de HP Spectre Folio een laptop te zijn voor onderweg. Het is niet de dunste en lichtste laptop die HP heeft, maar je zult hem waarschijnlijk zonder problemen in je tas kwijt kunnen of comfortabel op schoot gebruiken.

Vrouw lacht terwijl ze met een hand het toetsenbord van HP Spectre Folio aanraakt.

Amber Lake processors

De te kiezen processors zijn de Intel Core i5-8200Y en een Core i7-8500Y van de Amber Lake generatie. Dit zijn mobiele processors, die iets minder krachtig zijn dan de ‘normale’ Intel Core processors, maar wel zuiniger. Het grote voordeel is dat ze passief gekoeld zijn en de Folio dus geen ventilatoren nodig heeft en zo goed als geen herrie zal maken.

 

Man werkt buiten in de nacht op HP Spectre Folio.

Een hoopvolle accuduur

HP belooft nogal wat met de accuduur. Zij claimen dat de accu in de Core i5 variant 19 uur meegaat en de accu in de Core i7 variant 17 uur. Dat valt natuurlijk altijd te betwijfelen en de accuduur is dan ook altijd relatief; het ligt eraan hoe intensief je een laptop gebruikt. Wij zijn erg benieuwd, maar de tijd zal het leren.

Touch pen drukt op HP Spectre Folio.

Drie beeldschermvarianten

Wat het 13,3 inch beeldscherm betreft heb je straks drie keuzes. Er komt een Full HD versie met een helderheid van 300 nits, wat behoorlijk gemiddeld is. De tweede optie is een Full HD Low Power scherm, dat zuiniger is en maar 1 Watt verbruikt. De helderheid is 400 nits, ook dat is gemiddeld. De laatste optie is een Ultra HD (4K) scherm en daar worden wij wel iets blijer van. Bij alle versies wordt een stylus met 4096 niveaus drukgevoeligheid meegeleverd.

 

Het scharnier van de HP Spectre Folio.

Overige specificaties

Het maximale werkgeheugen in de HP Spectre Folio is maximaal 8 GB, wat naar onze mening wel iets meer had mogen zijn. De maximale opslagcapaciteit is 256 GB in een PCI-e NVMe SSD, wat zorgt voor korte laadtijden. De Folio heeft 4 speakers die zijn ontworpen in samenwerking met Bang & Olufsen. Er zijn 3 usb c poorten (waarvan er 2 Thunderbolt 3 zijn), 1 usb A poort en een 3,5 mm jack aansluiting aanwezig.

HP Spectre Folio dichtgeklapt.

Uitvoeringen

Er zijn straks 3 varianten van de Spectre Folio verkrijgbaar. Er komt een variant met 4G verbinding en een Core i5 processor, een wifi variant met Core i5 en een wifi variant met een Core i7 processor. De 4G variant zal te koop zijn vanaf € 1799,-. De wifi variant ligt vanaf € 1599,- in de schappen.

Jos
Artikel van:
Jos Laptopspecialist.

© 1999 - 2019 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,4 / 10 - 17.715 beoordelingen