The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Kasper

Alles over de HTC Vive Cosmos

Er is al even een nieuwe telg binnen de HTC Vive familie: de HTC Vive Cosmos. De Cosmos heeft een andere look dan de HTC Vive en Vive Pro, maar dat is niet alles. Zo zijn er nieuwe controllers en is de Cosmos bedoeld voor de pc, maar ook voor ‘andere platformen’. Lees hier alles over de Cosmos.

HTC Vive Cosmos

  • Via het nieuwe uitklapsysteem klap je de Cosmos omhoog wanneer je hem niet gebruikt, zo hoef je hem niet meer af te zetten.
  • Het nieuwe trackingsysteem ondersteunt 6 degrees of freedom, zodat je bewegingen nog nauwkeuriger registreren.
  • Met een verstelbare hoofdband met draaiknop zet je de VR bril comfortabel en stevig op je hoofd.
  • De Cosmos is alleen draadloos als de HTC Adapter Clip bevestigd is, anders moet je hem met een kabel aan de pc bevestigen.
  • De VR-bril heeft een pc of laptop met minimaal een NVIDIA GeForce GTX 1060 videokaart nodig om te functioneren.

Meer vrijheid

HTC Vive Cosmos vrijheid

HTC biedt meer vrijheid dan ooit met de Cosmos. Waarom? Omdat de Cosmos gelijk klaar is voor gebruik wanneer je hem uit de doos haalt. Daar waar de Vive en Vive Pro installatie nodig hebben, is dat bij deze Cosmos onnodig. Het nieuwe tracking systeem zorgt ervoor dat je de Cosmos op elke plek gebruikt. Bovendien heb je geen last meer van kabels, want die heeft ‘ie niet. Verder is de Cosmos geschikt voor meer dan enkel de pc.

Nieuwe manier van bewegingen tracken

Nieuwe manieren tracking

Het belangrijkste aspect van de Cosmos is uiteraard het nieuwe tracking systeem. De Vive Pro en de originele HTC Vive gebruiken het SteamVR Lighthouse systeem, waar externe platforms nodig zijn voor het tracken. Bij de Cosmos werkt het allemaal net even anders: daar gebeurt het tracken intern. Er zitten 4 camera’s op de Cosmos die de omgeving scannen en zo 6 graden vrijheid creëren (6DOF). Dit zorgt ervoor dat je de Cosmos niet eerst hoeft te installeren: wel zo handig.

Nieuw en comfortabeler design

Comfortabel VR bril

Ook het design is op de schop gegaan. De Cosmos ziet er totaal anders uit dan de Vive en Vive Pro. Zo is de hoofdband aangepast, die nu rondom je hoofd zit in plaats van ook bovenop. Blijft je haar tenminste goed zitten. Ook een handig nieuw extraatje: de bril klap je eenvoudig omhoog. Op die manier schakel je dus heel snel tussen VR en de echte wereld. Dat komt goed van pas als de deurbel rinkelt bijvoorbeeld.

Nieuwe controllers

Controllers HTC

Niet alleen de hoofdband en het scherm zelf hebben een update gehad. De controllers namelijk ook. De controllers zien er nu een beetje uit als die van de Oculus Quest. Nieuw is de ring die over je hand valt en jouw handbewegingen meet in alle richtingen. Zo werken ze samen met de sensors in de Cosmos voor een soepele werking. Ook zit er nu een analoge stick op in plaats van een trackpad die op de oudere controllers zat.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.278 beoordelingen