The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over de HTC Vive Pro

Met de HTC Vive kwam de droom van vele nerds uit. En nu is de HTC Vive Pro, de tweede generatie van één van de meest revolutionaire producten van de afgelopen jaren, beschikbaar.

Nu beschikbaar: HTC Vive Pro pakket

  • De hogere resolutie van 2880 x 1600 zorgt voor scherper beeld.
  • Ingebouwde headset voorkomt extra kabels.
  • Verbeterde headmount verdeelt het gewicht beter over je hoofd.
  • Nog niet standaard draadloos te gebruiken.

Wat is de HTC Vive Pro?

Vive Pro VR bril

De HTC Vive Pro is niet de HTC Vive 2, waar vele geruchten over spraken. Het is simpelweg de 2e generatie van de HTC Vive waarmee de kinderziektes van de HTC Vive zijn verholpen. Zo is de Vive niet altijd even comfortabel, werden sommige mensen toch misselijk en was de resolutie toch nog net iets te laag. Gelukkig zijn veel van deze punten bij de Vive Pro niet meer aan de orde.

Comfort

De vernieuwde hoofdband

De hoofdband van de Pro is herzien, hierdoor is hij makkelijker te verstellen en aanzienlijk comfortabeler om te dragen. Waar het gewicht van de headset voorheen voornamelijk aan de voorkant hing, is dit nu beter verspreid over het hoofd. Hierdoor is het comfortabeler om langere tijd te dragen.

Resolutie

De sensoren en lenzen van de Vive Pro

De Originele HTC Vive beschikt over een resolutie van 1080x1200 per oog (2160x1200 totaal). Bij de HTC Vive Pro is deze resolutie verhoogd naar 1440x1600 per oog (2880x1600 totaal), wat inhoudt dat de Pro ongeveer 50% meer pixels weergeeft dan de originele Vive. Hierdoor is het mogelijk om beelden scherper weer te geven en deze ook van meer detail te voorzien. Dit pakt dus ook gedeeltelijk de problemen met textures in de verte aan.

Mobiliteit

Vive Pro Roomscale ervaring

Een van de grootste ergernissen van de Vive is wanneer je helemaal in je spelwereld zit, maar ondertussen in de echte wereld in knoop raakt door alle kabels. Bij de Pro is dit deels opgelost, want de Pro heeft bijvoorbeeld de microfoon en de koptelefoon al in de headset verwerkt. Ook heeft Vive nu zelf een draadloze ontvanger voor alle Vive modellen ontwikkeld, zodat je zonder kabels écht van volledige vrijheid geniet.

Conclusie

HTC heeft met de Vive Pro een flink aantal van de ergernissen van zijn voorganger de wereld uit geholpen. Echter, vanwege de relatief hoge kosten van VR gaming en het (nog) beperkte aanbod van AAA games kan ik de Vive Pro nog niet aanraden voor gamers die al een reguliere Vive in huis hebben. Maar ben je nieuwsgierig naar VR en ben je niet gebonden aan een strak budget, dan is de Vive Pro met draadloze ontvanger momenteel de beste manier om met VR aan de slag te gaan.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.278 beoordelingen