The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Specialisten review van de Huawei Watch GT

Begin oktober 2018 kondigde het Chinese merk Huawei de Huawei Watch GT aan. De smartwatch is de opvolger van de populaire Huawei Watch 2. Niet alleen de naam maar ook het eigen besturingssysteem van de Watch GT was een verrassing. Ben je benieuwd naar wat ik van de Huawei Watch GT vind? Ik testte het horloge een paar dagen uit.

Let op: Huawei Watch GT niet meer verkrijgbaar

Met de komst van de Huawei Watch GT 2 wordt de Huawei Watch GT niet meer gemaakt. Inmiddels is de Huawei Watch GT dan ook niet meer verkrijgbaar. Bekijk hier de meest recente Huawei Watch: Huawei Watch GT 2 Pro.

Uit de doos

Als ik de Huawei Watch GT uit de doos haal, valt het lichtgewicht van de smartwatch me gelijk op. Ook is de horlogekast dunner dan dat ik gewend ben van Huawei. Wel heeft de Watch GT qua uiterlijk dezelfde stijl als zijn voorgangers. De smartwatches lijken op 'gewone horloges' door rand met geprinte cijfers en 2 fysieke knoppen. Helaas heeft de rand geen functie, waardoor naar mijn idee de kast onnodig aan de grote kant is. Ik kan me voorstellen dat dit op een bredere pols minder groot oogt. De Huawei Watch GT is in twee variant verkrijgbaar. Ik gebruik de Sport variant.

Sport en Fashion

Huawei Watch GT Sport en Fashion

De Huawei Watch GT is verkrijgbaar in 2 varianten. Wil je het horloge voornamelijk gebruiken als verlengstuk van je smartphone? Om bijvoorbeeld berichten te beantwoorden of je volgende agenda afspraak te bekijken? Dan is wellicht de variant met het leren horlogebandje aan te raden. Wanneer je het horloge veel tijdens het sporten wilt dragen, is een siliconen bandje comfortabeler en beter bestand tegen zweet.

Functionaliteiten: sporthorloge of smartwatch?

Huawei Watch GT scherm

De Huawei Watch GT beschikt over functionaliteiten die zowel kenmerkend zijn voor een smartwatch als voor een sporthorloge. De Watch GT heeft verschillende sportprofielen, een ingebouwde hartslagsensor en gps. Wanneer ik de wijzerplaat naar rechts veeg, kom je langs watchfaces waarop je onder andere de voortgang van je bewegingsdoelen of het weer bekijkt, Veeg ik van onder naar boven, dan zie ik of ik een nieuw bericht of gemiste oproep op mijn smartphone heb ontvangen.

Een lange batterij

Huawei Watch GT scherm

Waar de andere smartwatches van Huawei op Android draaien, draait de Watch GT op LiteOS: het eigen besturingssysteem van Huawei. Dankzij dit besturingssysteem claimt Huawei dat de accu tot wel 14 uur meegaat in smartwatchmodes. Dit is wanneer je het horloge draagt terwijl hij verbonden is met je smartphone en je af en toe een melding ontvangt. Wil je het scherm altijd aan hebben? Dan gaat de batterij 7 dagen mee. Wanneer je ook de GPS sensor gebruikt, bijvoorbeeld tijdens het sporten, gaat de accu 22 uur mee.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 21.893 beoordelingen