The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Giovanni

Alles over de Oculus Quest VR Bril

Met de komst van de Oculus Quest is het eindelijk zover: draadloos VR gamen zonder gedoe met onhandige accessoires en externe hardware. Gewoon overal waar je wil de bril opzetten en spelen maar. De bril is verkrijgbaar bij Coolblue.

De Oculus Quest

1600 x 1440 resolutie per oog | OLED scherm | Geschikt voor brildragers
519,-
niet meer leverbaar
  • De Quest heeft geen pc nodig om te werken, zodat je overal aan de gang gaat met de Quest.
  • Met 4 camera's op de voorkant creërt de Quest SDOF voor realistische bewegingen in-game.
  • Bewegingen met je handen vertalen de controllers nauwkeurig in de virtuele wereld.
  • De verversingssnelheid is met 72Hz lager dan de 90Hz van de Oculus Rift.

Wat is de Oculus Quest?

Oculus Quest bril

Waar je bij Oculus Rift afhankelijk bent van de grafische rekenkracht van je pc en de Oculus Go de grafische pracht inruilt voor draadloze vrijheid, is de Oculus Quest eigenlijk het logische vervolg van de twee. De Quest biedt namelijk een draadloze ervaring én betere graphics. Daarnaast is de Quest ook vernieuwend op het gebied van tracking en heeft hij mogelijkheden voorbij roomscale VR.

Gebruiksgemak

draadloos VR met Oculus Quest

Het eerst en belangrijkste wat opvalt is dat de Oculus Quest, in tegenstelling tot andere VR brillen met vergelijkbare functionaliteit, volledig draadloos is. Er is geen kabel in zicht, zelfs niet naar één of andere accu die tijdens het spelen ergens rondbungelt. Dit maakt de VR ervaring een stuk makkelijker, natuurlijker en toegankelijker. Je hoeft namelijk ook geen standaarden of sensoren te plaatsen, waardoor eigenlijk bijna elke ruimte geschikt is om in te spelen. VR gamen in 5 minuten!

Hoe werkt het?

De camerasensoren van de Quest

De Quest heeft 4 camera's; één op elke hoek. Deze camera's zijn de ogen van de bril waarmee deze de bewegingen van je handen en controllers volgen. Ook scannen ze je omgeving op obstakels en houden bij waar je je bevindt in de ruimte (six degrees of freedom, SDOF). SDOF is doorslaggevend voor VR, want het maakt je ervaring echt interactief: bukken, springen, (voorzichtig) rollen, het werkt allemaal. Zo ga je écht helemaal op in de andere, virtuele wereld.

Controllers

De oculus quest controllers

De layout van de controller is hetzelfde als bij de Rift, waardoor de controllers voor kenners vertrouwd aanvoelen. De ring aan de bovenkant is wel gespiegeld, zodat de camera's van de Quest de controllers makkelijk kunnen volgen. Dit is meteen ook het eerste zwakke punt van de bril, want als je je handen iets te ver naar achteren beweegt, weet de bril gelijk niet meer waar de controllers zijn. Maar, Oculus kennende, vinden ze hier vast een oplossing voor.

Meer dan gaming

WOW!

VR is de heilige graal van gaming en met de Quest demo doet Oculus een greep uit de toekomst. Zo was er een hele ruimte vol obstakels, welke door de camera werden herkend. Hierdoor is het mogelijk om een gigantische virtuele arena's of slagvelden na te bouwen. Wat niet alleen implicaties heeft voor gaming, maar ook voor training, therapie en bijvoorbeeld ontwerp en architectuur. Als je het de redactie vraagt is VR nog maar net aan de opmars begonnen.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 23.771 beoordelingen