The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue
Geschreven door Siebe

Hoe wijzig je de resolutie in Windows 10?

Je wilt de resolutie wijzigen in Windows, maar het lukt niet omdat je gewenste resolutie er niet bij staat of deze niet te selecteren is. Lees snel verder hoe je dit probleem oplost.

Stap 1: controleer de kabels

Gebruik je een externe monitor? Koppel dan alle kabels los die op de monitor aangesloten zijn. Controleer ze op kabelbreuken en defecte connectoren. Ga ook bij jezelf na of je toevallig nog precies zo'n zelfde kabel hebt liggen thuis. Zo ja: test deze. Hierdoor sluit je eenvoudig uit of het probleem zich in de kabels bevindt.

Stap 2: update de display driver (automatisch)

Instellingen van het beeldscherm in Windows.
  • Klik op de Start knop, links onderaan in je scherm.
  • Typ Apparaatbeheer en klik op de optie Apparaatbeheer.
  • Je krijgt nu een scherm te zien met een hele lijst aan onderdelen. Zoek de categorie Beeldschermadapters op en klap deze uit.
  • Klik met de rechtermuisknop op je grafische kaart en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
  • Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken. Kan Windows geen nieuwe stuurprogramma's vinden? Ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: update de display driver (handmatig)

Is het automatisch updaten van het beeldschermstuurprogramma niet gelukt? Dan moet je dit handmatig doen. Dit doe je via de website van de fabrikant van je apparaat of videokaart. Omdat deze handeling voor elk merk anders is verwijs ik je door naar de volgende pagina: merkspecifieke stuurprogramma's updaten. Op deze pagina staat voor elk merk precies uitgelegd hoe je de drivers download via de website van de fabrikant. Let er op dat voor jou alleen de video of display drivers van belang zijn.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 19.035 beoordelingen