The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Specialisten review van de Casio Edifice EQB-501XDB-1AER

De horloges uit de Edifice reeks draaien al even mee, maar wat maakt deze hybride horloges zo bijzonder? Is het omdat je de watch koppelt aan je smartphone? Doordat je verschillende tijdzones instelt? Of omdat het horloge zichzelf van nieuwe energie voorziet met behulp van zonlicht? Ik ging een week door het leven met de Casio Edifice EQB-501XDB-1AER om mijn pols. In dit artikel vertel ik je wat deze watch te bieden heeft.

Uit de doos

Ik betrap mezelf op een Kerstachtig gevoel wanneer ik het deksel van het ronde, aluminium blik haal. De Casio Edifice EQB-501XDB-1AER flonkert me tegemoet. Ook de handleiding en een kaartje met QR code om de Edifice te koppelen aan de Casio Watch+ app zitten in de verpakking. De watch ziet eruit als een gewoon horloge, maar beschikt toch over slimme functies.

Uiterlijk

Casio Edifice

Het stalen ontwerp van de Edifice past bij iedere outfit. Toch valt de horlogekast op mijn pols erg groot en dik (1,41 cm) uit. Daar staat tegenover dat de grote knoppen aan de zijkant de bediening comfortabel maken, dat er veel ruimte is voor de mooie vormgeving van de wijzerplaat en dat het mineraalglas minder snel bekrast dan normaal glas. En inderdaad, na een week dragen is er nog steeds geen krasje te bespeuren op mijn Edifice.

Functionaliteiten

Casio Edifice

De Casio Edifice heeft een klassieke wijzerplaat die oplicht in het donker en waarop een hoop te zien is. Zo zie je de datumaanduiding, of het horloge in vliegtuigstand staat, een alarmfunctie en de stopwatch. Bovendien past het horloge de tijd automatisch aan als je jezelf naar een andere tijdzone begeeft. Ook stel je standaard een tweede tijdzone in, die op het linker klokje op de wijzerplaat verschijnt. Mocht je veel reizen, dan is de Edifice dus zeker een goede metgezel.

Smartphone compatibiliteit

Casio Edifice

Dankzij bluetooth koppel je de Edifice eenvoudig aan je smartphone. Je krijgt niet constant meldingen van binnenkomende oproepen via het horloge zoals bij een smartwatch, maar je kan het horloge wel zo instellen dat de wijzers verspringen wanneer je een mail ontvangt. Waar ik vooral gebruik van heb gemaakt is de 'phone finder' functie. Ben je je telefoon kwijt? Druk dan op de onderste knop. Je smartphone gaat dan over waardoor je hem makkelijk terugvindt.

Conclusie

De Casio Edifice EQB-501XDB-1AER is een stoer horloge dat handig is wanneer je veel op reis bent en moet schakelen tussen verschillende tijdzones. Het is eenvoudig om hem via bluetooth te koppelen aan je smartphone zodat je op de hoogte bent van e-mails. Het handigst vind ik de phone finder functie (ja, ik ben vaak mijn smartphone kwijt). Daar staat tegenover dat het horloge behoorlijk groot is. Het is belangrijk om je daarvan bewust te zijn voor je een Edifice watch aanschaft. `Edifice' betekent natuurlijk niet voor niets `gebouw'.

Emmie
Artikel van:
Emmie Horlogespecialist.


© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 20.012 beoordelingen