The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Emmie

Specialisten review van de Fitbit Ionic

De Fitbit Ionic is de eerste smartwatch van Fitbit. Lang voor de officiële aankondiging waren de verwachtingen al hooggespannen en ik kon dan ook niet wachten om de Ionic te testen. In dit artikel laat ik je zien wat deze smartwatch te bieden heeft en bespreek ik de belangrijkste specificaties. Heeft de Ionic de beloftes kunnen waarmaken?

Fitbit Ionic

Compatibel met iOS en Android | Meet stappen en calorieverbranding | Ontvangt inkomende oproepen en berichten
225,-
op voorraad
  • Dankzij de ingebouwde hartslag en gps sensor krijg je een uitgebreid overzicht van je trainingen.
  • Op het kraakheldere en scherpe LCD scherm lees je gemakkelijk al je gegevens af.
  • De batterij gaat zonder gebruik van de gps sensor ongeveer 5 dagen mee.
  • Door het eigen app platform en besturingssysteem (Fitbit OS) zijn niet zomaar alle apps op te Ionic te installeren.
  • Bellen of berichten beantwoorden via de Ionic is niet mogelijk.

Uit de doos

De Ionic is vierkant en loopt diamantvormig af. Het heldere en kleurrijke LCD scherm viel me meteen op toen ik het horloge aanzette. De bediening via de knoppen aan de zijkant van de horlogekast en het touchscreen werkt gemakkelijk. In de doos zitten verder een grote en kleine polsband en een magnetische oplader. De horlogeband maak je vast met behulp van een gesp en een drukker. Dat zorgt ervoor dat het horloge stevig om mijn pols zit en ik niet bang ben om hem te verliezen.

Sport en gezondheid

Sport Fitbit Ionic

De focus op sport en gezondheid valt me meteen op wanneer ik door het menu van de Ionic ga. Zo kies je uit verschillende sportprofielen en maak je gebruik van op maat gemaakte workouts met Fitbit Coach. Denk hierbij aan intervaltrainingen, lange afstanden en sprints. Wanneer ik kies voor 'Today' krijg ik te zien hoe actief ik vandaag ben. Ik zie mijn stappen, traptreden, calorieën, hartslag en afstand in kilometers. Ook krijg ik een seintje als ik te lang op mijn bureaustoel zit en verbeter ik mijn eigen prestaties door badges te behalen.

Smartphone connectiviteit

Fitbit Ionic smartphone

Fitbit heeft de Ionic op de markt gebracht als een smartwatch. Je zou daarom verwachten dat je het horloge ook gebruikt als verlengstuk van je smartphone. Tot op zekere hoogte is dit ook het geval. Oproepen en berichten van je telefoon verschijnen op het scherm van de Ionic, maar helaas blijft het daarbij. Ik heb niet de mogelijkheid een oproep of whatsappje te beantwoorden via het horloge. Wanneer berichten of mails heel lang zijn, is het ook niet mogelijk om de tekst in volledig te lezen.

Batterijduur

Batterij Fitbit Ionic

De batterijduur van de Ionic heeft me enorm verrast. Na 5 dagen was de batterij nog 39% vol. Ter vergelijking, de batterijduur van de gemiddelde smartwatch is ongeveer één dag. De Ionic is een horloge dat je daardoor dag en nacht draagt. Dat komt goed uit, want de smartwatch meet ook uitgebreid je slaap. Op die manier krijg je meer inzicht in je nachtrust. Wanneer je dagelijks gebruik maakt van de sportmodus (waarbij de gps en hartslagsensor continu aanstaat) gaat de batterij sneller leeg.

Apps

Fitbit Ionic app

Fitbit maakt gebruik van een eigen app platform en besturingssysteem, Fitbit OS. De smartwatch werkt zowel samen met iOS en Android, maar je kan er niet zomaar iedere app op installeren. Waar deze beslissing van Fitbit in eerste instantie wat beperkend lijkt, valt dit in de praktijk mee. Er is veel om uit te kiezen en er komen continu nieuwe apps bij. Bovendien zijn de sport- en gezondheidsapps van Fitbit meer dan toereikend genoeg voor mij. Ik gebruik mijn smartwatch voornamelijk om mijn activiteiten te monitoren en heb dus geen externe apps als aanvulling nodig.

Conclusie

Ik werd ontzettend blij van de Fitbit Ionic om mijn pols. Het is niet alleen kwalitatief gezien een stevige smartwatch met een prachtig scherm. Ook qua sportfunctionaliteiten blijft de Ionic me verbazen. Er zijn veel workouts om uit te kiezen. De smartwatch registreert niet alleen je activiteiten, hij helpt je ook om bewuster bezig te zijn met je gezondheid en bij het behalen van je persoonlijke doelen. Het enige nadeel aan de Ionic zit hem voor mij in de beperkte smartphone connectiviteit. Gelukkig maakte de lange batterijduur dat meer dan goed.© 1999 - 2020 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,3 / 10 - 15.866 beoordelingen