The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Specialisten review van de Samsung Gear S3

Op dit moment razend populair en hoog op onze lijst van best verkochte smartwatches: de Samsung Gear S3. Onder deze naam heeft Samsung vorig jaar 2 varianten uitgebracht: de Classic en de Frontier. Het verschil tussen de modellen zit niet in de functies, maar in het uiterlijk. Waar de Classic stijlvol en chic oogt, is de Frontier zijn sportieve broertje te noemen. Hoog tijd om de Gear S3 te testen.

Niet meer verkrijgbaar

Samsung Gear S3 is niet meer leverbaar bij Coolblue. Samsung heeft inmiddels weer nieuwe modellen smartwatches op de markt gebracht.

Uit de doos

Een ronde chique doos stond vorige week op mijn bureau. Altijd spannend: hoe ziet hij er in het echt uit en hoe voelt hij aan? De Gear S3 voldoet qua uiterlijk aan alle verwachtingen. De smartwatch wordt geleverd inclusief usb oplader, handleiding en 2 horlogebandjes: maat S en L. Handig, want dan weet je zeker dat het horloge past om je pols. Om gebruik te maken van de Gear S3 koppel je het horloge aan je smartphone via de Gear S app.

Design

samsung gear s3

Kenmerkend van Samsung smartwatches is het klassieke en ronde design. Ook de Gear S3 beschikt hierover. Het scherm is zowel binnen als buiten helder en goed leesbaar. Daarnaast heeft het horloge 2 fysieke knoppen. De onderste knop brengt je naar het menu en met de bovenste knop ga je terug naar het vorige scherm. Het grootste pluspunt aan de watch vind ik de draaiende navigatiering. Dankzij deze eigenschappen in combinatie met het touchscreen navigeer je snel en eenvoudig door het menu.

Software

gear s3 software

Samsung gebruikt een eigen besturingssysteem: Tizen OS. Aan de ene kant is dit een voordeel omdat Tizen OS volledig is afgestemd op het design. Dit maakt de soepel draaiende navigatiering op de horlogekast mogelijk. Het nadeel van het besturingssysteem is dat alleen Samsung hier gebruik van maakt, waardoor het aanbod van apps kleiner is vergeleken met Android Wear of iOS. Wanneer je de Gear S3 uit de doos haalt, staan er al een aantal apps vooraf geïnstalleerd op het horloge. Andere download je via je smartphone.

Berichten en bellen

samsung gear s3 bellen

Wanneer ik een bericht op mijn smartphone ontvang, zie ik dit ook op mijn Gear S3. Om het bericht te beantwoorden gebruik ik een voorgedefinieerd antwoord of typ ik via het T9 toetsenbord of de handschriftherkenning. Dankzij de ingebouwde luidspreker en microfoon is het ook mogelijk om te bellen via de smartwatch. Mensen met wie ik een telefoongesprek heb gevoerd, hoorden geen verschil tussen een gesprek via mijn smartwatch of via mijn smartphone. Daarentegen vond ik het geluid uit de Gear S3 wel wat vlak en in een drukke ruimte lastig te verstaan.

S-Health

Gear s3 S-Health

Met de Samsung gezondheidsapp S-health houd je al je activiteiten bij. Zo zie je hoeveel stappen je op een dag hebt gezet, wat je hartslag is en hoeveel trappen je hebt gelopen. Heb je te weinig bewogen of zit je al te lang stil? Dan krijg je een melding dat je nog even een rondje moet lopen. Ga je hardlopen, fietsen of wandelen? Dan herkent de smartwatch automatisch je activiteit. Dankzij de ingebouwde gps-, en snelheidssensor zie je je aantal kilometers, snelheid en gelopen route.

Conclusie

Ik kan stellen dat de Gear S3 op dit moment mijn favoriete smartwatch is. Het horloge is echt een verlengstuk van je smartphone. Daarnaast is de watch dankzij de ingebouwde hartslag-, gps- en snelheidssensor en automatische activiteitenherkenning net zo goed een sporthorloge te noemen. Wel moet je rekening houden met de dikte van de horlogekast. Zeker voor een vrouw kan dit groot aanvoelen, maar misschien is dat een kwestie van wennen. Met de bediening via de draairing, touchscreen en fysieke knoppen is de Gear S3 gebruiksvriendelijk.© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: 9,2 / 10 - 22.831 beoordelingen