The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Geschreven door Jonna

Specialisten review van de Ticwatch E

Op dit moment alweer een tijdje op de markt: de Ticwatch E Smartwatch. De smartwatch is begin 2018 gelanceerd door het Chinese merk Mobvoi. Aangezien ik de afgelopen tijd veel positieve berichten heb gehoord over deze Android Wear smartwatch, vond ik het de hoogste tijd om de Ticwatch E zelf te testen. In dit artikel lees je wat ik van deze smartwatch vind. Let op: de Ticwatch E is niet meer verkrijgbaar.

In het kort

Compatibel met iOS en Android | Meet hartslag, stappen en calorieverbranding | Met ingebouwde gps sensor
169,95
niet meer leverbaar
  • Dankzij het lichtgewicht van de smartwatch draag je hem ook tijdens het sporten.
  • Je belt en beantwoordt berichtjes via de smartwatch.
  • De smartwatch is compatibel met Android en iOS smartphones.
  • Batterij gaat bij intensief gebruik redelijk snel leeg.
  • Het geluid tijdens het bellen is in drukke ruimtes lastig te verstaan.

Uit de doos

TicWatch doosje

Het doosje van de Ticwatch E stond maandagochtend op mijn bureau en het uiterlijk viel me direct op. De smartwatch ontvang je namelijk in een metalen doosje met een flitsende print. In het doosje vind je naast de smartwatch, een handleiding en een USB oplaadkabel. Let op dat hier dus geen adapter bij zit om de Ticwatch via een stopcontact op te laden. Om de Ticwatch te verbinden met je telefoon heb je de Ticwear app op je smartphone nodig. Het koppelen verliep snel. Wanneer je de bluetooth verbinding van je telefoon aanzet, hoef je alleen nog maar de simpele stappen van de Ticwear app op je smartphone te volgen.

Tichwatch E

Ontwerp TicWatch E

Design

Het design van de Ticwatch E is strak en minimalistisch. Persoonlijk houd ik hiervan, omdat ik de watch dan bij verschillende gelegenheden en outfits kan dragen. De behuizing is gemaakt van kunststof en het bandje van siliconen. Dit zorgt ervoor dat de Ticwatch super licht van gewicht is. Een groot pluspunt voor wanneer je het horloge ook tijdens het sporten draagt. Het bandje van het horloge voelt comfortabel aan, valt soepel om je pols en is verwisselbaar. De horlogekast beschikt over slechts 1 fysieke knop waarmee je in en uit het menu gaat. Verder veeg je dankzij het touchscreen soepel door alle opties en apps van het menu. Dankzij deze eigenschappen bedien je het horloge eenvoudig.

Besturingssysteem TicWatch E

Besturingssysteem

De Ticwatch E draait op het bekende Android Wear besturingssysteem. Naast dat je de watch met Android smartphones kan verbinden, is het ook mogelijk om de watch in combinatie met een iPhone te gebruiken. Via de Google Play Store op het horloge download je apps om bijvoorbeeld je slaap te monitoren, te luisteren naar je favoriete muziek via Spotify of om andere wijzerplaten te installeren. Daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van Google Assistant. Hiermee geef je de watch opdrachten met je stem. Handig wanneer je tijdens het fietsen iemand een berichtje wilt sturen.

Functionaliteiten

Berichten TicWatch E

Berichten en bellen

Wanneer je een sms of Whatsapp bericht op je smartphone ontvangt, zie je dit ook op de Ticwatch verschijnen. Wil je het bericht beantwoorden? Dat kan. De snelste manier is met een voorgedefinieerd antwoord. Daarnaast is het ook mogelijk om via voice-to-text of met het toetsenbord een berichtje te typen. Verder bel je dankzij de ingebouwde luidspreker en microfoon via de Ticwatch. Door 'Oké Google. Bel Dylan Coolblue.' te zeggen, belt de smartwatch automatisch naar mijn contactpersoon. Zo kan je gewoon je telefoon in je broekzak laten

Meten TicWatch E

Activiteiten meten

Je activiteiten houd je bij met de Tic Health app of met Google Fit. De ingebouwde gps en hartslagsensor zorgen ervoor dat het horloge nauwkeurig je hartslag, aantal gelopen stappen, verbruikte calorieën en afgelegde afstand bijhoudt. Daarnaast krijg je bij beide apps in een overzicht te zien hoeveel minuten je op een dag bewogen hebt. Wanneer je alle sensoren de hele dag door gebruikt, zal je batterij sneller leeg gaan dan normaal. Persoonlijk vond ik dit niet heel storend omdat ik hem, net zoals mijn smartphone, iedere nacht aan de oplader hing.

Conclusie

De watch is echt een verlengstuk van je smartphone. Dankzij de ingebouwde sensoren en het lichtgewicht is hij ook uitermate geschikt om je dagelijkse activiteiten en sportprestaties te meten. De scherpe prijs-kwaliteit verhouding waarover ik van te voren had gelezen, is helemaal terecht. De Ticwatch beschikt over alles wat je van een smartwatch zou verwachten.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback


© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten:
Kiyoh 9,2 / 10 - 22.262 beoordelingen