The website is in Dutch. Would you rather see it in English?


Coolblue home
Geschreven door Tamara

Afvallen met een roeitrainer

Jij wilt graag afvallen en bent daarom op zoek naar een fitnessapparaat. Je hebt keuze uit een crosstrainer, hometrainer, spinningfiets, loopband of roeitrainer. In dit artikel staan we stil bij de roeitrainer. Met een roeitrainer verbrand je calorieën en vet, je traint veel spieren tegelijkertijd en je werkt aan je hart-longconditie. Hieronder licht ik deze voordelen verder toe.

Bekijk de verschillende roeitrainers

Je traint meerdere spieren tegelijkertijd

Meerdere spieren trainen

Tijdens een workout op de roeitrainer train je bijna al je spieren. Bij het afzetten, worden eerst je beenspieren, bilspieren, heupspieren en core (buikspieren) geactiveerd. Vervolgens trek je het handvat en het koord naar je toe. Daarbij activeer je de rugspieren, schouderspieren, armspieren en ook weer de buikspieren. Door je spieren te trainen, behoud je tijdens het afvallen je spiermassa. Dit zorgt er weer voor dat je vetverbranding omhoog gaat.

Je verbrandt calorieën en vet

Conditie verbeteren

Tijdens het roeien verbrand je zowel calorieën als vet. Hierbij geldt dat wanneer je op een rustig tempo roeit, je vrij weinig calorieën verbrandt en relatief veel vet. Wanneer je op een hoog tempo roeit, verbrand je juist veel calorieën en minder vet. Je kunt hierbij rekening houden met het trainen in hartslagzones.

Je verbetert je conditie

Conditie verbeteren

Werken aan je conditie heeft een positief effect op het verbranden van vet. Je stofwisseling verbetert namelijk, waardoor vet eerder afgebroken wordt door je lichaam. Daarnaast is het natuurlijk prettig om een goede conditie te hebben. Werken aan je conditie op de roeitrainer doe je door langdurig op eenzelfde tempo te trainen of door juist je workout kort te houden met een hoge intensiteit. Ook hierbij kun je gebruik maken van het trainen op hartslagzones.

Heeft dit je geholpen?

Optioneel
We gebruiken je feedback enkel om de website te verbeteren, we sturen je geen reactie.
Bedankt voor je feedback

Bekijk roeitrainers© 1999 - 2021 - Coolblue B.V.
Beoordeling door klanten: Kiyoh 9,2 / 10 - 17.882 beoordelingen